Förlust i genrepet

Publicerad 24 mars 2008

I snö, regn och hagel föll MFF med 3-2 mot Häcken på Malmö Stadion i genrepet inför den allsvenska premiären. Niklas Skoog kvitterade två Häckenledningar, men den tredje på straff i 78:e minuten fastställde slutresultatet.
– Jag tycker ändå att vi visar i första halvlek att spelarna har förstått vad de ska göra, sa Roland Nilsson bland annat efter matchen.

Nej, det ville sig inte för MFF i påskannandagens genrep inför den allsvenska premiären. Superettanlaget Häcken stod för sista motståndet innan allvaret börjar, och Hisingegänget var ofina nog att göra tre mål på de himmelsblå och sno segern med sig till Götet – låt vara att det sista och avgörande målet kom på en ganska onödigt tillsläppt straff med tolv minuter kvar av matchen.

– Positivt är att vi stundtals spelar riktigt bra idag, sa Roland Nilsson efter matchen.
Närmare bestämt under kvart två och tre i första halvlek, då MFF efterhand tryckte tillbaka Häcken fullständigt. Häcken tog ledningen redan i fjärde minuten, men MFF kvitterade i trettonde genom Niklas Skoog på hörna.
– Vi börjar lite illa, vi är inte riktigt på hugget och får ett mål i baken tidigt. Men efter 1-1 spelar vi riktigt bra, även om Häcken backar hem och gör det svårt för oss. Vi blir lite stillastående i sista tredjedelen av plan, det är något vi måste bli bättre på.

Gästerna tog på nytt ledningen på hörna i andra halvleks femte minut, medan Niklas Skoog kvitterade igen i dess fjortonde efter ett distinkt avslut på inlägg av Jeffrey Aubynn. Målet var en av få ljusglimtar efter paus.
– I andra halvlek börjar vi alldeles för långsamt, men vi kommer igång igen. Sedan gör vi ett par byten och med dem tappar vi, inställningen är inte bra då. Vi tar inte riktigt tag i det, utan släpper matchen lite. En sak kan man alltid göra som fotbollsspelare och det är att gå in och jobba, men det gjorde vi inte riktigt, sa Roland Nilsson.

Tre insläppta mål mot ett superettanlag i genrepet förmedlar förstås inte de bästa av vibbar inför premiären.
– På 1-0 står vi och drömmer på andrabollen och på 2-0 är vi för tama på den fasta situationen. Jag vill se mycket mer aggressivitet i vårt försvarsspel, sa Roland Nilsson, som trots en del invändningar valde att avrunda sina kommentarer om matchen i positiva ordalag:
– Jag tycker ändå att vi visar i första halvlek att spelarna har förstått vad de ska göra

Provspelande brassen André Nascimento fick andra halvan av andra halvlek på sig att visa upp sig, dessvärre MFF:s sämsta period i matchen.
– Han hade det inte så lätt, han rörde bollen tre gånger kanske, så. Det är inte heller lätt för honom att komma från ett varmt och soligt land till vinter i Skåne. Men det fanns ingen anledning för honom att starta matchen. Det vi fokuserar på är att vi ska spela allsvenskan på måndag, det är det viktigaste.

Med Daniel Andersson och Jonatan Johansson på landslagsuppdrag fick Robin Nilsson och Guillermo Molins chansen på defensivt mittfält respektive i anfallet. Båda gjorde bra ifrån sig.
– Robin Nilsson har tagit ett jättesteg framåt under våren. Idag går han in och dominerar i 60 minuter, säger Roland som också framhöll Guillermo Molins första halvlek, sa Roland Nilsson.

/Tobias Christoffersson