Förlust i Borås

Publicerad 04 september 2022 i Herr,Matches,Nyheter

Efter en match som svängde åt båda hållen avgjorde Elfsborg sent på hörna och det slutade med förlust för MFF på Borås Arena.

Isaac Kiese Thelin tvåmålskytt i förlustmatchen mot Elfsborg.

NYCKELHÄNDELSER

1′: Avspark! Matchen är igång på Borås Arena.

9′: Elfsborg kommer runt längs sin vänstersida och får med sig en straffspark efter en duell i straffområdet.

11′: Straffen går i mål och hemmalaget tar ledningen genom Michael Baidoo.

30′: Nära kvittering för MFF efter ett fint samspel mellan Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin men Isaacs skott går ut till hörna efter en reflektion på Elfsborgs försvarare.

35′: AC hittar ut till Buya Turay som testar skott mot bortre stolpen men avslutet smiter precis utanför målramen.

42′: MÅL! Buya Turay slår ett högt inlägg som hittar Kiese Thelin i boxen, Isaac tar ner bollen och slår till med ett hårt skott med vänsterfoten som går i mål. Kvitterat strax innan halvlek.

45+2′: Domaren blåser av den första halvleken som slutar oavgjort.

65′: MÅÅL! Isaac gör mål igen efter en fin framspelning av Anders Christiansen. Ledning Malmö!

73′: Elfsborg kvitterar genom Michael Baidoo som även han gör sitt andra mål för dagen. 2-2 i matchen med dryga kvarten kvar att spela.

79′: Elfsborg gör mål och återtar ledningen i matchen efter en hörna från vänster.

90+4′: Efter fyra minuters tilläggstid blåser domaren av matchen och hemmalaget får med sig samtliga tre poäng.

MATCHFAKTA

Mål:
IF Elfsborg: Michael Baidoo (11′, 73′), Andre Romer (79′)
Malmö FF: Isaac Kiese Thelin (42′, 65′)

Varningar:
IF Elfsborg: Johan Larsson (43′), Rasmus Alm (55′), Per Frick (56′), Sven Aron Gudjohnsen (69′)
Malmö FF: Lasse Nielsen (1′), Patriot Sejdiu (15′), Anders Christiansen (45′)

ANDREAS GEORGSON EFTER MATCHEN

Om matchen i sin helhet:
– Just nu känns det som en match som vi fram tills 70 minuten har en bra känsla där det känns som vi kan få tre poäng. Sedan får vi tyvärr en snyting till och vi förlorar matchen.

Om diskussionen med supportrarna:
– Det finns en frustration och frågor om varför vi inte vinner matchen. Jag tycker att spelarna sliter och anstränger sig allt de kan och efter diskussionen applåderar de oss därifrån. Det visar bara att MFFs supportrar har stora förväntningar på föreningen. Vi är lika besvikna som de är och just nu så flyter det inte på men i sådana situationer gäller det att hålla ihop som lag och som klubb. Det kommer att göra ont i 24 timmar nu och man kommer att grubbla över det på bussen hem men sen gäller det att ladda om inför Braga på torsdag. Det är oftast ett konsekvent och hårt jobb som vänder trender och det gäller att analysera detta och gå vidare.