Förlust för U21

Publicerad 13 februari 2002

Förlust för U21

Ett grekiskt lag med idel proffsspelare, mitt i sin säsong och dessutom åren äldre. Det blev för svårt för det svenska U21-landslaget, med nertränade spelare långt ifrån matchtempo: förlusten med 3-0 var klar.
– Men det stod 1-0 länge, och vi hade två frilägen som vi tyvärr brände, ett i slutet av fördta halvlek och ett en kvart in i andra. Fast vi hade inte direkt något eget spel, säger förbunskaptenen Torbjörn Nilsson.

Jon Jönsson och Markus Rosenberg ingick inte i startelvan, men fick göra varsitt inhopp i andra halvlek. Jon tog över Kim Källströms centrala mittfltsposition med en kvart kvar att spela; Markus ersatte Lars Nilsson på topp sista tio.
– Vi hade bestämt att de som spelade från start skulle spela så länge som möjligt, men också att alla skulle få lite matchtid. Nu fick både Jon och Markus göra debut, men den korta tid de var inne fick de mest jaga boll, säger Torbjörn Nilsson och fortsätter:
– Det jag upplevt av Jon Jönsson såhär långt är att han är mycket passningsäker, har bra teknik och är bra på huvudet. Markus Rosenberg är en tuff forward med bra tillslag, och han vet var målet är beläget.

Grekland lyckades till skillnad från Sverige kvala in till U21-EM som avgörs i Schweiz i sommar, och det ärockså alp- och värdlandet som står för motståndet i Sveriges nästa U21-landskamp, 27 mars i Kristianstad.
– Det kan bli lika tufft, men det är bra för oss att möta starka lag. Vi har fyra landskamper innan OS-kvalet börjar i höst, säger Torbjörn Nilsson.