Föreningsutlåtande angående Pontus Jansson

Publicerad 30 maj 2024 i Herr,Nyheter

Pontus Jansson har på eget initiativ informerat föreningen om att hans namn figurerar i en förundersökning. Jansson har förklarat att han själv inte gjort något olagligt och inte är misstänkt för brott. Malmö FF ser med stort allvar på händelsen.

Herrlagets Pontus Jansson har kontaktat Malmö FF:s ledning och berättat att hans namn figurerar i en pågående förundersökning. Pontus Jansson har förklarat att han själv inte gjort något olagligt och att han inte är misstänkt för något brott.

– Alla vet att jag har ett stort engagemang för Malmö FF och stödet för föreningen och laget. När resultaten svek under 2022, spelade jag i England och blev då inbjuden i en chattgrupp där Malmö FF diskuterades. Mina avsikter var enbart av godo, jag ville se om det fanns något sätt som jag kunde bidra till att stärka stödet för laget och hjälpa till att vända lagets prestationer, säger Pontus Jansson.

I förundersökningen förekommer Pontus Jansson inte som misstänkt, utan enbart som medlem i ovan nämnda chattgrupp.

– Så här i efterhand har jag full förståelse för att jag varit i ett sammanhang som jag inte skulle ha varit en del av. Jag borde ha lämnat gruppen, vilket jag nu har gjort, redan när jag återvände till Malmö FF förra sommaren. Det är också därför som jag, när jag fick veta vilka misstankar som fanns mot andra i gruppen, omedelbart vände mig till föreningen.

Efter att Pontus Jansson informerat Malmö FF och bilden av sammanhanget blivit tydligare står det klart att föreningen – utifrån vår värdegrund och den uppförandekod som alla spelare har att förhålla sig till – ser med stort allvar på den uppkomna situationen. Föreningen har därför nu inlett en intern utredning för att skapa en så tydlig överblick som möjligt av händelsen. Arbetet med utredningen sker så skyndsamt som möjligt, när den kan stå klar går i dagsläget inte att säga.

Pontus Jansson har förklarat att han är ångerfull och att han känner sig påverkad av den uppkomna situationen. Efter samråd mellan spelare och förening har ett gemensamt beslut fattats om att Jansson står över helgens match mot Brommapojkarna.

huvudpartners

officiella partners