FK Vardar arbetar för ny spelort

Publicerad 22 juni 2017 i Nyheter

Malmö FF lottades mot FK Vardar i Champions League-kvalets andra omgång. Bortamatchen ska spelas den 18 juli. 

UEFA har tidigare fastställt att matchen inte kan spelas på FK Vardars ordinarie hemmaarena i Skopje på grund av att UEFA Super Cup ska spelas på arenan ett par veckor senare. Den enda övriga arena i Makedonien som är godkänd för UEFA-spel är Stadion Mladost i Strumica.

FK Vardar har idag, torsdag den 22/6, lämnat in en förfrågan till UEFA om att byta spelort för bortamatchen den 18 juli. Anledningen till att FK Vardar vill flytta matchen är att planen i Strumica riskerar att vara i undermåligt skick matchdagen eftersom samtliga makedonska lag i Europaspelet behöver använda den i kvalspelet med täta matcher som följd. Slitaget på planen uppstår inte bara under själva matcherna utan även vid de träningarna som lagen är berättigade att avhålla på matcharenan.

Av denna anledning önskar FK Vardar spela matchen mot Malmö FF i Jagodina i Serbien. Då Malmö FF inte vill att matchen ska avhållas under dåliga sportsliga förutsättningar stödjer Malmö FF FK Vardars ansökan.

Enligt uppgift från FK Vardar kommer ett beslut om var matchen ska spelas att tas ikväll eller, mer troligt, under morgondagen.

huvudpartners

officiella partners