Ferran Sibila till Malmö FF

Publicerad 23 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Spanjoren Ferran Sibila anställs med huvudfokus att arbeta med våra utlånade spelare.

Ferran Sibila är 34 år och inleder från och med i dag en anställning hos Malmö FF som sträcker sig året ut. Ferran ansluter närmast från rollen som assisterande tränare i engelska Barnsley FC och kommer i Malmö FF främst att jobba med våra utlånade spelare.

I sitt uppdrag kommer Ferran Sibila att vara i kontakt med samtliga de spelare som är i andra föreningar på lån, arbeta med feedback på deras matcher samt kontinuerligt träffa spelarna på plats i de miljöer där de verkar till vardags. Ferran Sibila kommer att jobba nära Malmö FF:s sportsliga ledning samtidigt som han är i kontinuerlig kontakt med tränarna i klubbarna dit spelarna är utlånade så att det råder samstämmighet kring spelarnas utvecklingsplaner.

– Det känns bra att knyta en sådan duktig person till oss och att vi verkligen tar det här steget med våra utlånade spelare. Vi ser det här som en viktig del i vårt utvecklingsarbete och vi är väldigt glada att det är just Ferran, med den dokumenterade skicklighet han har, som nu inleder där här arbetet, säger Malmö FF:s sportdirektör Daniel Andersson.

huvudpartners

officiella partners