Femetta för U21

Publicerad 19 juni 2007

En sådär första men en riktigt bra andra för MFF:s U21-lag på Brovallen. Det innebar 5-1-seger över Bunkeflo. Två mål av Edward Ofere och Guillermo Molins inblandad i tre.

Bunkeflo IF U21 – Malmö FF U21

1 – 5 (0-1)

Startelva:

Håkan Svensson

Mak Dzonlagic, Raoul Kouakou, Daniel Theorin, Gabriel

Guillermo Molins, Robin Nilsson, Erdin Demir

Labinot Harbuzi(33)

Edward Ofere, Hamid Alamin(75)

Bänk: Festim Bytyqi(mv), Jasmin Sudic, Elvir Biberic, Pontus Jansson(33), Guri Baqaj(75).

0-1 5 min Guillermo Molins
0-2 48 min Raoul Kouakou
0-3 67 min Edward Ofere
1-3 81 min Henrik Ewald
1-4 84 min Pontus Jansson
1-5 89 min Edward Ofere

Det var väl aldrig riktigt något snack; totalt sett var nivåskillnaden mellan de bägge lagen tydlig. Men faktum kvarstår att Alf Westerberg var med nöjd med U21-lagets insats efter 0-0 mot Halmstad än efter 5-1 mot Bunkeflo:
– Den här matchen når inte riktigt samma nivå som den mot Halmstad, men andra halvlek är riktigt positiv. Att vi kan hitta sån fart i anfallsspelet är verkligen bra; distinkt djupledsspel och skärpa framför mål. Då är vi också stabila i backlinjen. Vi vinner boll i rätt lägen och kan starta omställningar.

Så visst fanns det glädjeämnen. MFF tog ledningen redan efter fem minuter, då Guillermo Molins, frispelad av Edward Ofere, kom igenom från höger, bröt in och rullade bollen under målvakten.
– Vi inledde piggt, men sedan fick vi en svacka sista 15-20 av första, säger Alf.

Andra halvlek blev dock bättre, mycket bättre. Tre minuter in i den stötte Raoul Kouakou in 2-0 med en perfekt panträff på Erdin Demir hörna. Nitton minuter senare 3-0 efter bra djupledsspel:
– Mak Dzonlagic spelade upp till Hamid Alamin, som stack bollen vidare i djupled till Edward Ofere. Han kom loss till höger och fick äntligen bukt med sin måltorka med ett distinkt skott förbi målvakten.

Och det var i princip det. Alf Westerberg är mycket nöjd med hur laget genomförde andra halvlek.
– Andra halvlek är väldigt trevlig – då skärpte vi till oss och löpte sönder dem. Då hade vi bra skärpa i djupledsspelet, i både passningskvalitet och löpvilja. I första har vi för många touch på bollen och spelade för mycket i sidled.

Sista tio ett mål i baken men också två slutliga framåt. Med 4-1 kom Pontus Jansson loss och kunde framspelad av Guillermo Molins rulla in bollen. 5-1 innan full tid lär ha varit en riktigt fin slutvinjett för de förnuftiga människor som tagit sig till Brovallen: en 50 meters cross av Erdin Demir till Guillermo Molins, som från si kantposition lyfte in bollen för Edward Ofere att nicka i mål från nära håll.

Vad gäller individuella prestationer i matchen, så blev Guillermo Molins fortsatt matchad på den höger mittfältsposition han fick göra allsvensk debut från start mot HBK för en vecka sedan.
– Vi jobbar hårt med hans försvarsspel som han förstås är ovan vid. Han har vissa svackor i matchen, med står också för många bra prestationer – han är bland annat delaktig i tre av målen, säger Alf Westerberg.
Även Gabriel fick fortsätta jobba på den vänsterbackposition han fick fylla en näranog en halvlek mot HBK efter att Behrang Safari tvingats ge upp.
– Vi vill kunna använda honom i den rollen också, och han gör det helt OK idag.

I vanlig ordning har Alf Westerberg en skopa beröm sparad till några unga spelare. Först Pontus Jansson, som började på bänken men redan efter 33 minuters spel fick ersätta Labinot Harbuzi. ”Labbe” tvingades utgå med skadekänning i sitt ena knä, och det är bara att hålla tummarna för att det är något tillfälligt.
– Pontus blev en rejäl injektion i laget, det säger en del om kvaliteten på våra unga spelare.
Pontus Jansson kan med förlov – särskilt med tanke på att han är född 1991 – sägas ha blivit något av U21-lagets succéman under våren. 4 mål och ständigt beröm för den offensive mittfältaren som kom till MFF från Arlöv i slutet av förra året. Möjligen är det Erdin Demir som kan göra honom titeln stridig; idag ytterligare en stark insats på mittfältet. Bland de unga ska också årsdebut för Mak Dzonlagic och debut från start för Hamid Alamin föras till protokollet i kolumnen ”berömvärd”.

Nästa match för U21-laget nästa onsdag, borta mot HBK.

/Tobias Christoffersson