Fem spelare lämnar Malmö FF

Publicerad 27 november 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF tackar Cornelia Lindgren, Madeleine Hejde, Beatrice Närhi, Melina Skarström och Julia Welin som lämnar föreningen i samband med att deras kontrakt nu går ut.

Madeleine Hejde, Beatrice Närhi och Cornelia Lindgren tackas av i samband med sista hemmamatchen.

Cornelia Lindgren har varit en del av laget sedan återstarten och blev framröstad av spelargruppen att bära kaptensbindeln i de första matcherna. Innermittfältaren har varit lagkapten sedan dess och spelat 87 matcher för MFF. Efter att ha stått i spetsen för laget som tagit sig genom fyra serier utan ett enda poängtapp lägger hon nu skorna på hyllan.

Madeleine Hejde är ytterbacken som varit med på hela resan sedan den första provträningen 2019. Hon har gjort sig känd som en duellskicklig och outtröttlig kantspringare som också bidragit mycket offensivt. Under den gångna hösten passerade hon 100 matcher i MFF-tröjan och landade slutligen på 102 matcher och 29 mål. Med detta imponerande facit i ryggen avslutar hon nu den aktiva karriären.

Beatrice Närhi var en del av originallaget och har också varit vikarierande lagkapten. I oktober 2021 nickade hon in 11–1 mot Husie IF i matchens sista minut innan hon tog en paus från fotbollen i samband med att hon skulle bli mamma. Tillbaka på fotbollsplanen fortsatte den stabila mittbacken att bidra till nya segrar. När hon nu avslutar sin fotbollskarriär kan hon stoltsera med 76 matcher och 20 mål i MFF.

Melina Skarström var med i den allra första startelvan efter återstarten. I den matchen gjorde MFF inga mål. Men det har Melina Skarström sett till att ta igen med råge. Anfallaren har fått måljubla hela 69 gånger de senaste åren. I slutet av den här säsongen uppmärksammades hon för att ha passerat 100 matcher i föreningen och när hon nu lämnar Malmö FF är det med 105 matcher och fyra raka seriesegrar på meritlistan.

Julia Welin kom till Malmö FF från seriekonkurrenten Södra Sandby IF inför säsongen 2023. Den offensiva mittfältaren bidrog bland annat med 8 mål på 32 matcher och hjälpte laget att ta klivet upp i Elitettan. Nu kliver hon av för att kunna fokusera mer på sin civila yrkesbana och kommer att fortsätta sin fotbollskarriär i en annan förening.

Malmö FF riktar ett stort tack till samtliga spelare och önskar dem lycka till med de fortsatta karriärerna, både inom och utanför fotbollen!

huvudpartners

officiella partners