FC Midtjylland – MFF 0–2

Publicerad 30 augusti 2018 i Matches

MFF till Europa League efter bortaseger mot danska mästarna.

FC Midtjylland var nöjda med den mållösa ställningen i utgångsläget och inledde tungt och destruktivt mot MFF:s försök att hitta passningsvägar. Hemmalaget lurade på kontringar och halvvägs in i den första halvleken fick Johan Dahlin göra en vältajmad utrusning för att blockera avslut på friläge.

Men när MFF väl fick chansen i en spelvändning tog man den. Andreas Vindheim kom fint fram på högerkanten och hittade in till Marcus Antonsson som mer eller mindre tvingade bollen i nät. Det betydde att halvtidsresultatet skrevs till 1–0.

Matchbilden förändrades när FC Midtjylland ställde om till anfallsspel och även MFF fick fler chanser när ytorna luckrades upp. Tidigt i den andra halvleken hade Antonsson en bra möjlighet att kunna göra sitt andra mål men nicken på Rieks inlägg gick utanför målramen. Och chanserna kom åt andra hållet också. Onuachu fick nicka ohotat några få meter från mål men kunde heller inte hålla bollen nere.

Med halvtimmen kvar att spela träffade hemmalaget insidan av stolpen med en frispark och när man kort därpå missade ytterligare ett fantastiskt nickläge kändes det som att kvitteringen hängde i luften.

Fast MFF höll modet uppe med uppstick som också var farliga. Antonsson höll sig ständigt i händelsernas centrum och var mycket nära att stöta in en utökad ledning på en snabb omställning. Och med tio minuter kvar stämde allt igen. Återigen var det Vindheim som spelade fram, den här gången till Markus Rosenberg, som med ett distinkt och välplacerat skott skickade in 2–0.

Luften gick ur motståndarna som inte kunde uppbringa energi nog till att på allvar skapa spänning i slutet av matchen. MFF blev klara för Europa Leagues gruppspel!

Uwe Rösler efter matchen:
– Vi är de värdiga vinnarna över två matcher. Spelarna gjorde ett fantastiskt jobb. Vi fick målen vid rätt tillfälle. Det var en högklassig prestation.

– Spelarna kunde inte ha gett mig en bättre present än gruppspel i Europa League. Nu ska jag ha kul i en timme sen ska jag tänka på matchen mot Brommapojkarna.