Ett ungt MFF-lag förlorade mot HIF i Ligacupen Elit

Publicerad 15 april 2024 i Herr,Nyheter

Med match i allsvenskan samma dag var det ett ungt lag bestående av spelare från P19 som tog sig an Helsingborgs IF i Ligacupen Elit. Hemmalaget matchade flera A-lagsspelare och vann med 6–0.

Max Westerberg ledde laget mot Helsingborgs IF i Ligacupen Elit.

Målskyttar

Helsingborgs IF: Anton Nilsson (18′, 88′), Dennis Olsson (26′), Amar Muhsin (57′, 75′), Adrian Svanbäck (62′)
Malmö FF:

Laguppställning

William Nieroth Lundgren
Amadeus Sundgren, Israel Anum, Linus Larsen
Adrian Daly Tempelaar, Viggo Jeppsson, Anton Högg, Alexander Huges
Wille Persson, Alexandru Ghita, Gentian Lajqi

Ersättare: Theodor Kvist, Simeon Jovanovski, Sashwat Rana, Oskar Kronvall, Viggo Karlsson, Stig Karlsson, Medjen Llumnica

Max Westerberg efter matchen:

– Tyvärr sticker resultatet i väg. Det är tufft för grabbarna som blir lite nedslagna av det. Annars är det en match som har två ansiktet. I första halvlek är vi lite tagna av stundens allvar. Det syns tydligt att deras spelare spelar med namn på ryggen och att våra spelare inte gör det än. Vi ger inte bort halvleken, men vi är inte riktigt där. 

– Det positiva vi tar med oss är att vi tar oss igenom den andra halvleken bättre, även om målen rinner i väg. Vi är mer aggressiva i vårt presspel och får betalt för det stundtals. Vi lyckas skapa ett par målchanser och tar matchen i mål på ett bättre sätt än vad vi gjorde i den första halvleken.

–  Vi ställer ett ungt lag på benen, även i detta sammanhanget, men ibland måste man kasta ut sina spelare och se om de kan simma. I dag kunde de inte riktigt simma men då får vi dra upp dem igen och testa på nytt. 

huvudpartners

officiella partners