Ett fall framåt trots förlust

Publicerad 06 februari 2014

Malmö FF spelade under onsdagskvällen sin andra match i Florida och förlorade med 1-0 över Columbus Crew. Markus Rosenberg var tillbaka i MFF och hade några fina kombinationsspel med sina lagkamrater som borde resulterat i ett bättre resultat för MFF.

Efter matchen mot New England Revolution berättade spelarna att de hade svårt att komma rätt i de nya positionerna under matchens inledning och det var MLS-laget som fick hålla i taktpinnen. Tvärtimot var det idag när Columbus Crew stod för motståndet och MFF såg till att pressa ner motståndarna direkt.

Åge Hareide har under hela lägret pratat om att han vill se ett kompaktare MFF som krymper ytor för motståndarna att röra sig på. Under den första halvleken var Malmö FF hela tiden samlade och när motståndarna skulle gå till attack hade de svårt att hitta ytor vilket gjorde att de tvingades till chansbollar som Malmö FF snabbt beslagtog.

Markus Rosenberg gjorde sin comeback för MFF och bildade anfallspar med Magnus Eriksson. Trots att de bara hunnit träna tillsammans några enstaka träningar hade de lätt att hitta varandra och tillsammans med Molins, Forsberg och Thern såg de hela tiden till att sysselsätta Columbus backlinje.

Markus Rosenberg var även nära att få kröna sin comeback med ett mål då Ricardinho i den 34 minuten slog ett lågt och hårt inlägg som gick igenom hela straffområdet och förbi Rosenberg som inte fick någon träff på bollen.

Minuten senare var det dags för ännu ett lågt inlägg mot Rosenberg. Denna gången kom bollen ifrån högerkanten och Miiko Albornoz fot. Bollen gick mot Markus Rosenberg som revs ner i straffområdet och ropade på straff utan något gehör ifrån domaren.

Trots ett enormt MFF övertag så var det Columbus som tog ledningen i inledningen av den andra halveken då en hörna damp ner mitt i straffområdet och det var ett Columbusben som hann träffa bollen först.

I den 54:e matchminuten slog Simon Thern en fantastisk boll på djupet till Guillermo Molins som lite själviskt valde att avsluta istället för att spela bollen snett-inåt-bakåt till fristående Eriksson och Rosenberg.

Ju längre matchen led desto mer tappade MFF sin höga press och Columbus fick känna på bollen. Trots detta kom MLS-laget aldrig till några farliga målchanser utan Malmö FF såg till att hålla rent bakåt.

I den 82:a minuten trodde hela arenan på 1-1 när Miiko Albornoz slog ett fint inlägg ifrån sin högerkant mot den bortre stolpen där Pawel Cibicki mötte upp med pannan men målvakten lyckades få sina händer på bollen.

Markus Rosenberg gick av planen i den 85:e minuten och får med sig betyget klart godkänd. Trots missade målchanser kunde man tydligt se att Rosenberg besitter ett fint driv i steget och har lätt för att hitta ytor framför målet.

Matchen slutade tillsist 1-0 till Columbus Crew.

Ett resultat som inte speglade matchen.

– Jämför man med senast så var detta ett enormt fall framåt. Vi gör en bra första halvlek och borde helt klart vinna matchen. Just nu är resultatet inte det viktigaste utan det tar vi när tävlingsmatcherna starta, berättar Pontus Jansson.