Erik Botheim är klar för Malmö FF

Publicerad 31 januari 2024 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Erik Botheim är överens om ett fyraårskontrakt. Den 24-årige norske anfallaren ansluter från Serie A-klubben US Salernitana.

SPELARFAKTA


Födelsedatum: 2000-01-10
Kontraktslängd: 4 år
Tidigare klubbar: Lyn, Rosenborg BK, Bodö/Glimt, Krasnodar, US Salernitana

Erik Botheim

Erik Botheim föddes i Oslo och gjorde sin seniordebut 2015 i Lyn redan som 15-åring. Året efter värvades han av Rosenborg BK som han tillhörde fram till 2021 innan han lämnade för norska mästarlaget Bodö/Glimt.

Säsongen 20/21 fick Botheim sitt definitiva genombrott då han spelade samtliga 30 ligamatcher och gjorde 15 mål när Bodö/Glimt vann Eliteserien. Laget nådde även stora framgångar i Europa Conference League och vann sin grupp före AS Roma, Zorya Luhansk och CSKA Sofia. Botheim var en viktig nyckel i avancemanget med sina fyra mål och tre assist i gruppspelet.

Efter framgångarna med Bodö/Glimt värvades norrmannen av ryska Krasnodar inför säsongen 2022. I mitten av sommaren bekräftade sedan italienska US Salernitana att klubben skrivit kontrakt med Erik Botheim.

Nu välkomnar vi Erik till himmelsblått!

Daniel Andersson, sportchef

– Det är en spelare vi har känt till ett tag. Jag såg hans framfart i Norge, sen mötte vi honom på lägret för två år sedan när han spelade i Krasnodar. Erik är en spelare som har kvaliteter som kan komplettera dem som redan finns i truppen. Han är en väldigt mångsidig spelare, allround och duktig på det mesta. Sen så klart det viktigaste av allt, bra på att göra mål.

– Det har varit en förutsättning för oss att vi kan knyta upp honom för ett tag framöver. Det känns så klart bra att vi har fått till det och att han är här nu.

Erik Botheim

– Jag är väldigt glad över att den här övergången gått i lås. När jag fick höra om Malmö FF:s intresse kände jag direkt att det är det här jag vill. Jag såg MFF spela i somras och det är ett lag som jag tror att jag kommer passa bra in i. Efter att ha pratat med tränaren har jag fått ett ännu större sug av att spela för klubben.

– Jag är en spelare som gillar att ligga längst fram och att vara i boxen. Förhoppningsvis kan jag bidra med mål och därmed bidra till att laget vinner matcher. Det är det viktigaste för mig och nu längtar jag till att få spela framför MFF-supportrarna.

Erik Botheim ansluter till MFF:s träningsläger i Spanien under torsdagen. Håll utkik efter mycket mer om vårt nyförvärv på mffplay.se och i våra andra kanaler!

huvudpartners

officiella partners