En stor spelare och person ska hyllas – tack för allt, Behrang Safari!

Publicerad 04 december 2020 i Herr,Nyheter

På söndag sätter Behrang Safari punkt för en imponerande fotbollskarriär. Han gör det som svensk mästare när han för fjärde gången kommer få lyfta Lennart Johanssons pokal. Vi hyllar en stor förebild, både på och utanför planen. Behrang, tack för allt!

2002 skrev Behrang Safari på sitt första kontrakt med Malmö FF. En tanig tonåring lämnade moderklubben Lunds SK för spel i MFF:s ungdomslag som yttermittfältare och anfallare. 2004 var han en del av det Malmö FF som bärgade det första SM-guldet på 16 år. Efter att ha omskolats till vänsterback fick han sitt genombrott i Allsvenskan och 2008 lämnade Behrang Safari MFF för att flytta till FC Basel i Schweiz.

Den långa karriären utomlands varade i åtta år och innehöll även spel i RSC Anderlecht i Belgien. Vid flera tillfällen belönades Behrang för sina insatser med en plats i det svenska landslaget.

Inför säsongen 2016 slöt han cirkeln genom att flytta hem till Malmö FF. Nu, efter 18 år och 13 titlar avslutas en fantastisk fotbollskarriär.

DIREKTsÄND HYLLNING

Behrang Safari är en stor förebild både på och utanför fotbollsplanen. Vid sidan av fotbollen har Behrang tillsammans med Malmö FF och stiftelsen LifeWatch spridit kunskap om autism.

Efter söndagens match kommer Malmö FF att hylla en stor fotbollsspelare och en viktig personlighet i föreningens historia. Avtackningen förväntas starta ungefär 15 minuter efter söndagens prisceremoni.

Hela avtackningen visas på Dplay. När Dplays sändning är avslutad (cirka 40–60 minuter efter slutsignal) tar vår egen guldstudio vid som är öppen för alla. Läs mer här.

HYLLNINGSTRÖJA

MFF Shopen har tagit fram en hyllningströja i begränsat antal.

huvudpartners

officiella partners