En ny tuff träningsvecka är snart slut

Publicerad 08 maj 2020 i Herr,Nyheter

Under den klarblå himlen avslutades veckan med högt bolltempo. Fredagens träning var även öppen för media som fick träffa spelarna för första gången på nära två månader.
– Det märks att det börjar närma sig, säger anfallaren Guillermo Molins.

Den rådande situationen med coronavirusets smittspridning har gjort att Malmö FF valt att stänga samtliga träningar och isolera truppen så mycket som möjligt, men idag gjordes ett undantag när media bjöds in till träningen. Uppslutningen var stor och många nyfikna journalister hade letat sig till gamla Stadion.

– Idag var det bara tempo, tempo, tempo och rätt mycket kamp. Delvis rugby och delvis fotboll, ler Guillermo Molins efter fredagens intensiva träningspass. Spelarna är inne i en tuff träningsperiod och är inne i sin andra försäsong på kort tid.

– Kroppen känns väldigt bra, det har varit svårare för huvudet. Men situationen är lika för alla så vi kan bara göra det bästa av det. Den stora fördelen för oss är att vi har haft möjlighet att sätta vårt spel med Jon och han har hunnit lära känna oss innan allt drar igång.

När det inte blir några resor till matcher med laget passar anfallaren på att spendera tid med familjen, något som ger energi till den intensiva träningen.

– Man har ju hunnit göra en massa saker hemma som man aldrig annars hinner med. Barnen är ju överlyckliga för att pappa är med på deras träningar och kan titta på deras matcher.

– Det märks i truppen att det börjar närma sig, spänningen stiger och det är lite grinigt. Precis som det ska vara, så allt är på topp, säger Guillermo Molins.

huvudpartners

officiella partners