En bländande halvlek räckte inte mot DIF

Publicerad 20 oktober 2022 i Herr,Nyheter

Efter 45 minuter gick MFF till pausvila med en välförtjänt 2–0-ledning. Men i den andra halvleken hämtade Djurgården ikapp och på tilläggstid kunde gästerna trycka in 2–3 på straff.

NYCKELHÄNDELSER

Minut 1: Djurgården tar avsparken och matchen på Eleda Stadion är igång.

Minut 5: Anders Christiansen når Patriot Sejdiu med en fin krossboll. Sejdiu tar med sig bollen och lyfter in ett inlägg som Djurgårdsförsvaret tvingas rensa ut över sidlinjen.

Minut 6: Det blir ett långt inkast från Jonas Knudsen och flera MFF:are fyller på i offensivt straffområdet. En av dem är Erdal Rakip som gör sig fri från sin markering och petar in ledningsmålet och sitt första mål för säsongen.

Minut 16: En snabb omställning ger Christiansen skottläge, avslutet tar på gästande försvarare och smiter precis utanför.

Minut 26: Felix Beijmo bryter en boll på mittplan. Hittar Christiansens fötter centralt och lagkaptenen förlänger bara bollen vidare till Sören Rieks som får det att se enkelt ut när han placerar in 2–0.

Minut 41: Beijmo med en perfekt tajmad djupledsboll till Isaac Kiese Thelin som trycker till på ett tillslag. Det är otroligt nära 3–0.

Minut 45: Anders Christiansen spelar igång den andra halvleken.

Minut 52: Ismael Diawara med en fin räddning men returen går ut till en Djurgårdens Elias Andersson som reducerar till 2–1.

Minut 62: Djurgården kvitterar till 2–2 genom Kalle Holmberg.

Minut 93: Djurgården får ett friläge som Jonas Knudsen bromsar upp. Domslutet blir direkt rött kort och straff till Djurgården. Straffen sätter Marcus Danielson till 2–3 DIF.

mål

Malmö FF: Erdal Rakip (6′), Sören Rieks (26′)
Djurgårdens IF: Elias Andersson (52′), Kalle Holmberg (66′), Marcus Danielson (93′)

Varningar

Malmö FF: Isaac Kiese Thelin (13′), Erdal Rakip (56′), Anders Christiansen (69′)
Djurgårdens IF:
Piotr Johansson (98′)

Rött kort: Jonas Knudsen (Minut 93′)

ÅGE HAREIDE EFTER MATCHEN:

– Vi har en bra förstahalvlek. Vi gör de sakerna vi ska och vi gör det bra. Vi spelar på våra styrkor och vi kliver ut och tar tag i matchen. I andra halvlek gör vi precis tvärtom. Vi tar felbeslut efter felbeslut och det kan du inte göra oavsett vilket lag du möter. Det blir en märklig förvandling av laget i den andra halvleken så här får vi verkligen sätta oss ner i morgon och prata ut om vad det är som händer efter att vi gör saker bra.

– Mycket i fotboll handlar om att ta beslut och då gäller det att ta rätt beslut vid rätt tillfälle. Hugo Larsson är den av våra spelare som tar flest initiativ, bra och rätt beslut idag. Och så ska det egentligen inte vara för han är yngst på plan och för att ta rätt beslut i pressade lägen så behöver du rutin.

– Det största problemet för oss är att vi nu är inne i en period där vi inte får ut vad vi vill av vårt spel och med det matchschemat vi har hinner vi inte göra så mycket mer än att förbereda oss inför nästa match. Men det här är något vi måste ta tag i.

LAGUPPSTÄLLNING:

Ismael Diawara
Felix Beijmo, Lasse Nielsen (Lewicki 56′), Dennis Hadzikadunic, Jonas Knudsen
Erdal Rakip, Hugo Larsson, Anders Christiansen
Patriot Sejdiu (Zeidan 80′), Isaac Kiese Thelin, Sören Rieks (Buya Turay 80′)

Ersättare: Johan Dahlin, Emmanuel Lomotey, Matej Chalus, Oscar Lewicki (Nielsen 56′), Mohamed Buya Turay (Rieks 80′), Ola Toivonen, Moustafa Zeidan (Sejdiu 80′)

huvudpartners

officiella partners