Emmanuel Lomotey klar för Malmö FF

Publicerad 09 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Emmanuel Lomotey blir föreningens femte nyförvärv denna sommaren. Den 24-årige mittfältaren ansluter från franska Amiens SC och har skrivit på ett kontrakt till och med 2026.

SPELARFAKTA

Namn: Emmanuel Lomotey
Född: 1997-12-19
Nationalitet: Ghana
Kontraktslängd: 2026-12-31
Tröjnummer: 40
Ansluter till föreningen: Omgående

TIDIGARE KLUBBAR

Dreams FC, Extremadura UD, Villarreal B & Amiens SC.

7

landskamper

55

matcher i ligue 2

48

matcher i spanska seriesystemet

4

mål i karriären

Emmanuel Lomotey föddes i Ghanas huvudstad Accra och började sin professionella karriär i Dreams FC. Efter ett och ett halvt år i den inhemska ligan flyttade en 20-årig Lomotey till Extremadura UD i den spanska tredjedivisionen. Sammanlagt spelade han knappt 50 matcher i den spanska andra- och tredjedivisionen – både för Extremadura och Villarreal B – innan karriären fortsatte i franska Amiens SC.

I Amiens spelade Lomotey till sig en ordinarie plats och har under två säsonger stått för 55 matcher i Ligue 2. Den landslagsmeriterade ghananen som kan spela både på mittfältet och i backlinjen är nu klar för MFF på ett 4,5-årskontrakt.

Emmanuel Lomotey

– Jag känner en stor stolthet. Malmö FF är den största klubben i Sverige så jag är glad över att vara här och ser fram emot att börja träna med laget.

– Jag tror att jag har kvalitéer och attribut som kommer att hjälpa laget. Målet är att hjälpa Malmö FF att vinna titlar och spela gruppspel i Europa. Tillsammans med mina lagkamrater ska vi åstadkomma så mycket vi bara kan tillsammans.

DANIEL ANDERSSON

– Emmanuel är en spelare vi har känt till ett längre tag men som vi inte trott vara möjlig att knyta till oss förrän den senaste veckan. Han är central mittfältare och har alla de egenskaper som vi tycker är viktiga för den positionen. Det är en fysisk spelartyp som också är skicklig i så väl det långa som korta passningsspelet.

huvudpartners

officiella partners