Efter guldet – nu siktar MFFESPORT mot VM

Publicerad 24 maj 2023 i Esport,Nyheter

MFFESPORT är nykrönta svenska mästare i FIFA. Nu ställs spelarna mot den internationella eliten.

MFF-spelarna Hugo ”Bauza” Borstam, Zackarias ”Zacke” Johansson och Alen ”Arrow” Barakovic firar SM-titeln.

MFFESPORT knep guldet i den allra första upplagan av eAllsvenskan 2019. Sedan dess har vi varje säsong varit en av toppklubbarna – fram till förra året då resultaten gick emot och vi missade slutspelet. Det var därför ett revanschsuget lag som gjorde sig redo för årets slutspel som gick av stapeln i Göteborg.

I kvartsfinalen blev det uddamålsseger mot Hammarby IF. Motståndarna lyckades kvala sig tillbaka till att spela semifinal och fick en ny chans mot just oss igen. Denna gång blev segersiffrorna dock ännu större (5–3) och MFFESPORT slussades vidare till final mot AIK. Hugo ”Bauza” Borstam och Alen ”Arrow” Barakovic vann båda sina matcher komfortabelt och fick lyfta mästartrofén inför publiken i Göteborg.

En avslappnad ”Arrow” under finalen mot AIK.

– Efter att förra året blev en oerhörd besvikelse kändes det otroligt bra att besegra AIK i finalen. Efter utvärderingen av fjolåret skruvade vi på vissa bitar och det är väldigt roligt att det gav utdelning så snabbt, säger Filip Ahlström, projektledare esport.

Efter SM-titeln väntar nu internationella kvalmatcher, där de båda spelarna kommer att tävla individuellt om en plats i det prestigefyllda världsmästerskapet som spelas senare i år. Filip Ahlström ser med tillförsikt fram emot kvalet som spelas 13–14 juni.

Filip Ahlström, i mitten, under slutspelsdagen i Göteborg.

– Utöver SM-guldet har vi även gjort vårt bästa år internationellt med Hugos topp 32-placering i FIFA Global Series #3. Dessutom har både Zacke och Alen tagit sig långt i FGS. Det är också roligt att Alen kontinuerligt blivit uttagen till danska landslaget, vilket får ses som ett fint betyg på hans säsong.

Fakta

MFFESPORT:s fem säsonger i eAllsvenskan

2019: Guld

2020: Silver efter finalförlust mot Örgryte IS

2021: Utslagna i semifinal

2022: Ej kvalificerade för slutspel

2023: Guld

huvudpartners

officiella partners