Drisst debut…

Publicerad 16 oktober 2001

.för MFF:s nye målvakt: 0-3 i B-lagsmötet med FC Köpenhamn. Emellertid var Driss el Asmar chanslös på alla målen och gjorde i övrigt en fullt godkänd insats.

FC Köpenhamn besökte Stadion med ett mycket erfaret B-lag där alla spelarna hade superligarutin, och från Oviedo hemvändande anfallaren Peter Möller toppade uppställningen. I första halvlek stod MFF upp bra och matchen höll generellt en hög nivå., men tre minuter innan paus väggspelade sig FCK-anfallet genom MFF-försvaret och gjorde 0-1.
– Vi gjorde en strålande första halvlek, säger Jan-Olov Kindvall. Men i paus bytte vi in en sextonåring och två sjuttonåringar och i slutet orkade vi inte hålla spelet uppe.

I 82a minuten fick danskarna straff, otagbar för Driss el Asmar. Tre minuter senare nickade en fristående Peter Möller in ett högerinlägg, och så var det 0-3. Vittja kassen tre gånger, ingen rolig debut för en målvakt.
– Driss gav ett mycket bra intryck, säger Jan-Olov Kindvall. Han kan inte lastas för något av målen – två frilägen och en straff. Han dominerade annars i straffområdet och såg intressant ut.

MFF hade tre provspelande talanger på plats: Fredrik Hansson, 16, från BOIS och Bologna, Freddy Borg, 17, från IFK Trelleborg och David Ek, 18, från IFK Hässleholm.
– David och Freddy bytte av varandra som vänster yttermittfältare och Fredrik kom in på vänsterbacken i andra halvlek, säger Jan-Olov Kindvall. Idag var Freddy den som fick ut mest, med sin goda fysik stod han upp bra mot det tuffa motståndet.

I övrigt kan noteras att Markus Rosenberg är återställd från sin ryggskada och kör för fullt. Även om han har en bit kvar kan det inte uteslutas att han kan bli aktuell för A-truppen under de återstående två matcherna i allsvenskan..

Startelvan:
Driss el Asmar – Matias Concha, Richard Oteng Mensah, Mikael Roth(45), Robert
Kjellin – Marcus Winqvist, Erik Johansson(45), Jon Jönsson(70), David Ek(45) – Darko
Marasovic, Markus Rosenberg.
<