Djurgårdens IF – MFF 3–0

Publicerad 18 april 2018 i Matches

Årets första förlust kom på Tele2 Arena i Stockholm.

Det var fjolårets allsvenska trea, hemmalaget Djurgårdens IF, som skapade matchens första kvalificerade målchans i den 21:a minuten när Kevin Walker sköt i ribban från distans. Nästa läge hade Aliou Badji, som i en tilltrasslad situation i straffområdet inte fick iväg något avslut, utan Johan Dahlin avstyrde situationen. MFF:s farligaste möjlighet kom när Egzon Binaku, för dagen vänster yttermittfältare, sköt ett hårt skott i ytterkanten av straffområdet, men tätt över Andreas Isakssons ribba.

Lagen gick till halvtidsvila i ställningen 0-0. Men det dröjde inte länge efter att Mohammed Al-Hakim hade blåst igång den andra halvleken innan hemmalaget tog ledningen. Franz Brorsson misslyckades med en rensning i straffområdet och bollen nådde en fristående Tino Kadewere som satte ledningsmålet.

MFF fick inte igång det kreativa spelet och hade svårt att suga fast bollen på offensiv planhalva. Istället var Djurgården nära att utöka ledningen när Jonatan Ring frispelades i den 61:e minuten, men från nära håll lyckades han inte skjuta bättre än över målramen.

Magnus Pehrsson gjorde ett försök att förändra matchbilden och bytte i den 64:e minuten in offensiv kraft i form av Markus Rosenberg till förmån för Behrang Safari. Kort efter inhoppet levererade Rosenberg ett precist inlägg till Sören Rieks som prövade på volley, men skottet gick tyvärr en bra bit över.

I den 77:e minuten blev Djurgårdens Tino Kadewere tvåmålsskytt. Johan Dahlin räddade anfallarens nick, men var chanslös på returen. Ledningen utökades ytterligare en gång när Dzenis Kozica på tilläggstid sköt 3-0 utanför straffområdet.

Årets första förlust var ett faktum efter en underkänd insats av Malmö FF. Ett av ytterst få himmelsblå glädjeämnen för dagen var att lärlingen Felix Konstandeliasz fick göra allsvensk debut när han ersatte Isak Ssewankambo som högerback i slutskedet.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Djurgården vinner för att man är vassare och hetare när bollen kommer in i straffområdet. Vårt spel blir för ”safe” och därför är det svårt att skapa bra chanser. Det går för långsamt i vårt passningsspel. De gånger vi sätter fart ser det rätt bra ut, men under för stora delar går det för långsamt. De är bättre än oss i straffområdena och det gör att de vinner matchen.

Djurgårdens IF: Kadewere (46’, 77’), Kozica (92’)

Malmö FF: Nielsen (72’)

Isak Ssewankambo (83’ Konstandeliasz), Lasse Nielsen (76’ Adrian), Franz Brorsson, Behrang Safari (64’ Rosenberg)