Djurgårdens IF – MFF 1–1

Publicerad 14 juli 2019 i Matches,Nyheter

Malmö FF tog med sig en poäng från söndagens toppmöte mot tabelltvåan Djurgårdens IF. En tuff match på Tele2 Arena som slutar oavgjord, 1-1.

MFF spelade sin tredje match på åtta dagar och kom till spel som serieledare med sex poäng ned till söndagens motståndare, på andra plats.

Över 18 000 på läktaren fick se hård och fysisk match på Tele2 Arena. Hemmalaget inledde matchen med hög press och en halvtimme in i matchen fick Djurgårdens IF in bollen bakom MFF:s Johan Dahlin. Målet blev dock bortdömt på grund av offside. MFF svarade med en farlig hörna från Anders Christiansen som Sören Rieks nickade strax över mål. Första halvleken blev lite av ett ställningskrig med många närkamper, avblåsningar och snålt med målchanser.

Strax innan pausvilan tvingades Malmö FF till sitt första byte när Arnór Traustason fick en väldigt otäck stämpling och fick bäras ut på bår, han ersattes av Erdal Rakip.

MFF:s andra byte sker tio minuter in i andra halvlek, Guillermo Molins gick in och Markus Rosenberg ut. Det krävdes inte många minuter på planen innan Molins gav MFF ledningen med ett nära avslut i straffområdet. Några minuter senare svarade Djurgårdens Jesper Karlström och kvitterade till 1-1, vilket fastställde slutresultatet.

Det blev inte tre poäng – men den allsvenska serieledningen är fortfarande intakt och MFF:s förlustfria svit är nu uppe i hela fjorton matcher.

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Vi tappade en spelare i Arnór idag genom ett riktigt fult spel. Jag såg situationen på reprisen och det jag såg vill vi inte se i fotboll.

– Djurgården var bra, pressade oss och hade flera chanser. I perioder spelade vi bra och spelade oss ur Djurgårdens press, i andra perioder ville vi inte ha bollen och spelade för många långbollar som direkt kom tillbaka mot oss. Vi kan spela bättre men vi kämpar oss igenom matchen och förtjänar poängen.