Djurgårdens IF – Malmö FF 0–1

Publicerad 07 augusti 2017 i Matches

Sent mål gav tre poäng till MFF på Tele2 Arena.

Med snabba anfall och kvicka bollvinster stod Djurgårdens IF för en stark inledning på Tele2 Arena. Hemmalaget lyckades också få ett ypperligt läge att ta ledningen i matchen när domare Mohammed Al-Hakim tilldömde dem straffspark efter bara tio minuters spel. Med en vacker benparad såg dock Johan Dahlin till att Djurgårdens IF fick ställa in det planerade målfirandet.

Trots en efterhand något jämnare matchbild hade ett osedvanligt uddlöst MFF svårigheter att få passningar till rätt adress i avgörande lägen. I paus var ställningen 0–0.

Andra halvleks inledning var inte långt ifrån en kopia av den första. Djurgårdens IF spelade sig ur MFF:s presspel och alla himmelsblå uppstick tog slut innan det hann bli farligt. Hemmalaget utnyttjade läget och skapade chanser som allvarligt hotade Dahlins nolla.

MFF lyckades så småningom producera riktiga farligheter. Med tjugo minuter kvar serverade Vindheim en boll till Berget som fick ett fantastiskt läge att nicka i mål. Tråkigt nog gick avslutet strax utanför. Det var också här som MFF för första gången under matchen kändes som det dominerande laget under en period.

Med fem minuter kvar fick dock Markus Rosenberg direkt rött kort efter att ha använt armbågen otillåtet i en närkamp på mittplan. Hemmalaget fick energi och skapade ytterligare farligheter. Men det sista ordet blev MFF:s.

I matchens sista skälvande sekunder bröt Mattias Svanberg loss på högerkanten och avlossade ett skott som studsade på en Djurgårdsförsvarare och in i mål. Bortaläktaren med 1034 MFF:are exploderade i vild glädje och tre poäng skickades ner till Malmö.

Magnus Pehrsson efter matchen:

Vi har flyt att vi vinner på slutet. Tittar vi på hur matchen artar sig tycker jag att Djurgården är bättre och hetare i duellspelet. Vi kommer ur det i slutet på första halvlek och egentligen är det största problemet vårt eget passningsspel. Vi tar en del dumma beslut som gynnar motståndarna.

Så klart är vi jätteglada att vi lyckades vinna. Man får ha lite flyt ibland.