Djurgården – MFF 3–0

Publicerad 10 maj 2018 i Matches

MFF bjöd på svagt motstånd i cupfinalen.

Inramningen på Tele2 Arena var värdig en titelmatch. De tusentals MFF:arna längs ena kortsidan bildade en himmelsblå vägg som MFF i första halvlek anföll mot. I matchen var det inledningsvis inte riktigt samma tryck. MFF tvingades till ett tidigt byte efter att Behrang Safari klivit av med känningar. Och kort därpå kom matchens första mål. Lasse Nielsen styrde olyckligt in bollen i eget mål efter att Djurgården kommit till avslut på hörna.

MFF hade förtvivlat svårt att etablera ett välfungerande spel, samtidigt som Djurgården, stärkta av ledningsmålet, tog matchen dit man ville. Vår enda målchans i den första halvleken kom i form av ett skott från Markus Rosenberg, som ledde till returchans för framstormande spelare. Men Andreas Isaksson hann fånga tillbaka bollen och när domaren blåste för vila kunde vi summera en av årets sämsta halvlekar till underläge 0–1.

Andra halvlek startade dessvärre lika dåligt. Djurgården bjöds på ytor på kanten och kunde spela in bollen till Kerim Mrabti som beslutsamt sköt in bollen till 0–2  från nära håll. Med halvtimmen kvar av ordinarie tid började MFF bygga upp en ansats till en reducering. Fouad Bachirou kom i bra skottläge men bollen gick några decimeter över ribban. Och sen kom jakten av sig.

När klockan tickade upp mot 80 minuter bytte MFF försvarare mot anfallare när Eric Larsson klev ut och Alexander Jeremejeff gick in. Djurgården utnyttjade de offensiva ytorna direkt och Jonathan Ring gjorde 3–0 till hemmalaget på en kontring. Det markerade slutet på en mycket svag MFF-insats på Tele2 Arena.

Magnus Pehrsson efter matchen:
–  Det är en väldigt stor besvikelse över att vi inte kan komma in i matchen på ett bättre sätt. Vi hade nog en liknande idé med matchen som Djurgården men de utförde det bättre. Att behöva erkänna att de var hetare och vann fler dueller är tufft.

– Vi visste att det skulle bli en sådan här match och att vi hade gjort det bra för en vecka sedan. Det ville vi göra igen. När vi misslyckas med det inför det stödet vi har, är det känslomässigt skitjobbigt och tufft.

Djurgårdens IF: Självmål (17’), Mrabti (47’), Ring (81’)