Digital karriärvecka med Karriärakademin

Publicerad 12 mars 2021 i MFF i Samhället,Nyheter

Under en vecka samlade MFF:s Karriärakademi arbetsgivare och arbetstagare för att göra en kraftsamling mot den stigande arbetslösheten i Malmö.

Angela Jalkhed och Denise Christensen från Förenade Care träffade ett trettiotal arbetssökande digitalt under karriärveckan

På årets karriärvecka fick över 30 arbetssökande Malmöbor chansen att träffa fyra arbetsgivare som är i behov av ny arbetskraft. Ett av företagen var Förenade Care, som har haft ett nära samarbete med Karriärakademin under tre år.

– Samarbetet med MFF är underbart, rent ut sagt. Karriärakademin hjälper oss med all information om kandidaterna, samlar in alla CV:n och gör en första gallring. Det underlättar rekryteringsarbetet enormt, säger Angela Jalkhed på Förenade Care.

Just Förenade Care anställer för tillfället personliga assistenter på sommarvikariat eller som timanställda – men Angela Jalkhed är tydlig med att det ofta leder till mer jobb eller i vissa fall en fast anställning.

– Vi har varit med ett par gånger nu och tycker det är jättebra koncept som hjälper oss att hitta bra personal. Man får träffa många kandidater på en och samma dag, vilket ger en bättre överblick än vid en vanlig rekrytering.

Under veckan genomfördes intervjuer och träffar mellan arbetsgivare och arbetstagare. Varje träff avslutades med ett tävlingsmoment där företagen och kandidaterna tävlade tillsammans för att föra deltagarna samman.

– När man har digitala möten finns det risk att det blir lite stelt och att man inte kommer fram som person. Men genom att använda tävlingsmoment och lekar får deltagarna chans att interagera och skapa band till varandra. För en stund glömmer man att man är i ett digitalt rekryteringsmöte under en pandemi och har lite roligt tillsammans, säger Leonora Kurti på MFF:s Karriärakademi

Malmö Stads funktionsstödsförvaltning tog hem förstaplatsen i karriärveckan 2021!

Karriärakademin

Vi vill göra det enklare för Malmö FF:s samarbetsföretag i deras rekryteringsprocesser samtidigt som vi tillsammans minskar arbetslösheten i Malmö.

huvudpartners

officiella partners