Derek Cornelius klar för Malmö FF

Publicerad 15 december 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF välkomnar den kanadensiske landslagsspelaren Derek Cornelius till föreningen! Mittbacken har skrivit på ett avtal med MFF till och med 2026 och ansluter till laget i januari när herrlaget inleder kommande säsong.

Derek Cornelius

Spelarfakta

Födelsedatum: 1997-11-25
Nationalitet: Kanada
Ansluter till MFF: Efter årsskiftet
Kontraktslängd: 2026-12-31

Tidigare klubbar

VfB Lübeck, VfR Neumünster, FK Javor Matis, Vancouver Whitecaps, Panetolikos

14

landskamper
för kanada

1

mål i mls

42

matcher i grekiska högstaligan

2

mål i grekiska högstaligan

25-årige Derek Cornelius, född i Ajax, Ontario, kommer senast från spel i Panetolikos i den grekiska högstaligan dit han varit utlånad i två säsonger från MLS-klubben Vancouver Whitecaps. I Grekland har han klivit fram som en viktig spelare och den gångna säsongen spelade han samtliga minuter av höstsäsongens 13 matcher.

Cornelius debuterade i landslaget i september 2018 och har 14 A-landskamper och sju U23 för Kanada på sitt cv. Han var även en del av den landslagstrupp som deltog i vinterns världsmästerskap där han i alla tre gruppspelsmatcher ingick i matchtruppen.

Vi hälsar Derek välkommen till Malmö FF!

bildspel

Derek Cornelius

– Jag är väldigt glad över att äntligen vara här. Att få se stadion, faciliteterna och miljön är väldigt inspirerande och när jag nu sett allting på plats kan jag inte vänta på att få gå ut här och få spela inför fulla läktare. Det har varit en ganska snabb process med att få allting klart, men ända sedan jag hörde om intresset från Malmö har jag varit övertygad om att det här är helt rätt plats för mig.

– Nu handlar allting om att få en helhet att fungera. Jag vill bidra med min energi och mitt sätt att spela fotboll, men också med min inställning och att som person få vara med och bidra till en miljö som alla i och kring laget kan komma till, trivas och göra bra ifrån sig i. För mig är det en underskattad del av fotbollen. Sedan delar jag fullt ut klubbens målsättning om att vi ska vinna. Det är det vi vill uppnå, varje dag kommer vi till jobbet för att i slutändan kunna fira segrar tillsammans med våra supportrar.

Andreas Georgson

– Derek är en spelskicklig och atletisk mittback som passar väldigt bra in i vår spelstil och kravprofil. Utöver det har han en vinnande personlighet som vi tror kommer uppskattas av både omgivning och supportrar när han kommer igång i januari.

huvudpartners

officiella partners