Damverksamhet tillbaka i Malmö FF

Publicerad 26 november 2019 i Nyheter

På kvällens extrainsatta årsmöte beslutade Malmö FF:s medlemmar att föreningen ska starta damlag. Samtidigt avslog årsmötet förslaget om samgående med LB07. Det innebär att Malmö FF så fort som möjligt kommer att starta ett damlag som går in i lägsta serien.

– Det viktigaste för Malmö FF var att få tillbaka damfotbollen. Därför är det glädjande att medlemmarna har fattat det här beslutet. Även om vi har en längre väg att vandra för att nå elitnivå, kommer vi att fortsätta mot samma mål och vision som för vårt herrlag, säger Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson.

Malmö FF har sedan beslutet vid årsmötet 2016 att återinföra flickfotboll kontinuerligt arbetat för att utveckla flickfotbollen i föreningen. Då verksamheten inte utvecklades i önskad takt bestämde sig en enig styrelse för att undersöka möjligheten att skapa ett damlag snabbare än att bygga med flicklag från lägre åldrar.

Inför årsmötet lade styrelsen fram följande förslag för Malmö FF:s medlemmar att ta ställning till: 1) Malmö FF ska starta ett damlag och 2) Malmö FF ska gå samman med LB07, varvid LB07:s dam- och ungdomslag går över till Malmö FF och ett samarbetsavtal tecknas med LB07:s kvarvarande herrlag. Årsmötet svarade ja till ett damlag, men nej till ett samgående.

Ambitionen är att det nya damlaget ska vara aktivt redan 2020, men om det inte visar sig vara möjligt ur ett regel- och kvalitetsperspektiv, kan starten komma att förskjutas ett år.

Parallellt med att starta ett representationslag för damer fortsätter ambitionen att bygga en flickverksamhet.

– Nu påbörjar vi en ny fantastisk resa med målsättningen att bli bäst i Sverige även på damsidan. Vi har redan Sveriges bästa ungdomsverksamhet för pojkar. Med all den kompetens som finns där har vi en stark grund att stå på när vi nu siktar på att bli lika bra på flicksidan. Tankearbetet har redan börjat och det första konkreta mötet sker imorgon bitti, säger Malmö FF:s VD Niclas Carlnén.

huvudpartners

officiella partners