Cuptruppen mot Carlstad

Publicerad 14 maj 2008

– Nästan det bästa laget vi har.
Så karakteriserar Roland Nilsson den elva som springer ut på Tingvalla IP imorgon kväll för att möta Carlstad i Svenska cupens tredje omgång.

Carlstad United – Malmö FF, Svenska cupen, tredje omgången
Tingvalla IP, Karlstad torsdag 15 maj 19.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Dusan Melichárek, Dejan Garaca

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Christian Järdler, Behrang Safari, Anes Mravac.

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Guillermo Molins, Joakim Nilsson, Ola Toivonen, Jiloan Hamad, Niklas Skoog, Jonatan Johansson, Agon Mehmeti.

Avstängd: Robin Nilsson
Skadade: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Labinot Harbuzi (ljumske), Markus Halsti (knä), Jeffrey Aubynn (lår).
Landslagsuppdrag: Edward Ofere (Nigerias U23-landslag).

Det var nog säsongens hittills glesast besökta av MFF:s dagen-innan-match-träningar. Det ljudligaste surret rörde om huruvida Andreas Isaksson tränade på plan 5 eller inte – kanske börjar vårens täta matchprogram ta ut sin rätt också bland de mest inbitna, kanske framstår det inte lika angeläget att uttolka sista passets eventuella tecken inför en bortamatch i Värmland i cupens tredje runda.

Ickedestomindre flitade MFF på inne på Stadion precis som vanligt, och följde upp tvåmålsspel med en snabba-tillslags-övning på halv plan – att verkligen få fart i spelet lär bli en viktig framgångsfaktor när ett två divisioner sämre lag står för motståndet. Den elva som radades upp i tvåmålsspelet såg Behrang Safari som vänstermittfältare framför Christian Järdler, Joakim Nilsson bakom defensivt centralt på mitten, Skoog bredvid Jonatan på topp samt Dejan Garaca i mål – i övrigt ”ordinare”spelare”.

Denna uppställning lär dock inte vara given; Daniel Andersson saknades på träningen och är med i truppen, Dusan Melichárek likaså. Hursomhelst: det blir ett lag av helt annan A-kaliber än mot Kristianstad för två veckor sedan.
– Till förra cupmatchen hade vi inget val, utan fick spela med dem som inte spelade i allsvenskan. Den här gången spelar vi med nästan det bästa laget vi har, säger Roland Nilsson inför matchen.

Carlstad slog ut Gefle i förra omgången. Vad blir viktigt i matchen?
– Vi vet vad som väntar oss däruppe. Carlstad är välorganiserade och disciplinerade i sitt spel. Det blir egentligen samma sak som i många matcher i allsvenskan; de kommer säkert att backa hem och är bra på att ställa om från försvar till anfall. Vi vet vad vi ska göra – det gäller bara att vi gör det. Håller vi det tempo och den skärpa vi har i allsvenskan kommer Carlstad att få jätteproblem.

Två danskmatcher under uppehållet
Roland Nilsson berättar också kort om vad MFF ska hitta på under EM-uppehållet. Efter cupmatchen blir det träning fredag, sedan förhållandevis långledigt över helgen innan ett eftermiddagspass söndag. Måndag U21-match (HIF borta), sedan träning tisdag, torsdag fredag nästa vecka. Därefter nio dagar ledigt innan träningen drar igång igen 2 juni med en ”liten försäsong”. Två träningsmatcher ska spelas mot danskt motstånd under juni, varav den ena blir mot Nordsjälland. Hemsidan återkommer med närmare besked.

/Tobias Christofferssonpt src=http: