CL-biljetter som säljs till överpris makuleras

Publicerad 11 september 2015 i Nyheter

Torsdagen den tionde september sålde vi ut de sista paketen innehållandes biljetter till våra tre hemmamatcher i Champions League. Det är ledsamt att se att några av dessa biljetter kommit upp på olika hemsidor där de säljs till överpris – något som inte är tillåtit. Om vi hittar och kan identifiera biljetter eller hela paket som säljs till ett högre pris än utgångspriset kommer dessa paket att makuleras.

Malmö FF har valt en linje där vi ville hålla priserna till våra Champions League-biljetter på en gynnsam nivå så att alla ska kunna ta del av höstens gruppspel. Därför är det tråkigt att se att folk valt att köpa biljettpaket för att sedan lägga ut dessa biljetter till ett högre pris på olika hemsidor. Detta strider mot våra biljettvillkor samt vår värdegrund.

Inför våra paketsläpp med Champions League-biljetter har vi varit väldigt tydliga i vår kommunikation om varför vi valt att sälja alla tre hemmamatcherna som ett paket och hur vi ser på vidareförsäljning: 

”Anledningen till att vi säljer biljetterna i paket är på grund av att vi upplever intresset som väldigt stort hos våra supportrar och vill därför göra det lätt för våra årskortsinnehavare, medlemmar och innehavare av kortet ”Ståplats Allsvenskan”. Om det är så att du köper ett paket men inte kan gå någon av matchen är du mer än välkommen att bjuda en vän eller sälja biljetten till inköpspris. Biljetter som säljs för ett högre pris på Blocket.se eller liknande sidor kommer att makuleras.”

Följande information står att läsa på vår hemsida om våra biljettvillkor:

”Återförsäljning (eller misstanke om försök till återförsäljning) till ett högre pris än vad som anges på biljetten medger grund för att beslagta eller makulera biljetter. Vid makulering av sådant skäl återbetalas inte erlagd serviceavgift och inte heller eventuell distributions- eller leveransavgift.”

Biljetter som säljs för överpris makuleras

Om vi hittar och kan identifiera biljetter eller hela paket som säljs till ett högre pris än utgångspriset kommer dessa paket att makuleras. Notera att hela paketet makuleras även om det endast är en av de tre biljetterna som säljs till överpris.

Vi kommer kontakta de personer som vi identifierat och erbjuda dem att vi köper tillbaka deras biljetter och därefter kommer dessa biljetter att makuleras.
Detta arbetet har vi påbörjat och vi har börjat makulera biljetter.

Okej att sälja vidare – för inköpspris

Om det är så att du köpt ett biljettpaket men inte kan gå på någon av matcherna är du mer än välkommen att ge bort din biljett till en vän, sälja vidare biljetten till inköpspris (biljettpaketspriset delat på 3) eller kontakta oss på biljett@mff.se så köper vi tillbaka din biljett.

Makulerade biljetter säljs igen

De biljetter som makulerats eller köps tillbaka kommer att säljas på matchdagen i våra biljettluckor. Håll utkik på MFF.se gör mer information gällande detta.

Köp inte biljetter för överpris

Makulerade biljetter innebär att vi avaktiverar streckkoden och att den inte fungerar vid våra insläpp. Även fast vi makulerat en biljett så finns fortfarande den fysiska pappersbiljetten kvar. Detta gör att ogiltiga pappersbiljetter kan säljas vidare. Du ska därför aldrig köpa en biljett för ett högre pris än utgångspriset då det kan innebära att vi hitta biljetten och avaktiverat den i vårt system.

Vi styr inte över bortasektionen

Vi har sett att där finns hemsidor som säljer biljetter till bortasektionen på Malmö New Stadium. Det är det gästande laget som ansvarar och har hand om biljetterna till bortasektionen på Malmö New Stadium – inte Malmö FF – hur de väljer att hantera detta är upp till dem.

huvudpartners

officiella partners