Christiansens två drömmål gav tre poäng

Publicerad 15 juni 2020 i Herr,Nyheter

Anders Christiansens gjorde sin första match som permanent lagkapten i Malmö FF, då tackade AC för förtroendet och såg med två vackra mål till att MFF vann premiären mot Mjällby AIF med 2–0.

Den allsvenska seriepremiären skulle spelats den 6 april 2020 mot IFK Norrköping på bortaplan. Så blev inte fallet och istället sparkades den efterlängtade premiären igång på måndagskvällen den 15 juni när nykomlingen Mjällby AIF gästade Eleda Stadion.

Det blev en första halvlek som präglades av slarvigt passningsspel och få klara målchanser. MFF hade svårt att hitta in, trots fina djupledslöpningar, bakom ett trångt Mjällby-försvar.

Anders Christiansen, i första halvlek hårt markerad, kom loss en gång på allvar. Men gästernas målvakt gjorde en fin benparad på AC:s hårt pressade avslut.

18-årige Tim Prica fick förtroendet från start av Jon Dahl Tomasson och var företagsam i halvleken, men lyckan var inte med MFF på den sista tredjedelen.

Direkt i inledningen av den andra halvleken var Mjällby AIF framme och ett skott vid straffområdeslinjen ställde så när till det för Johan Dahlin. MFF-målvakten fick upp händerna och tippade bollen till hörna.

Bara minuter senare visade Anders Christiansen klassen. Lagkaptenen fick en passning av Prica, avancerade några meter utanför straffområdet och avfyrade kanonen. Skottet satt perfekt i målvaktens vänstra hörn.

MFF fortsatte sedan pressa högt och med ett uppskruvat tempo fick gästerna från Listerlandet allt svårare att hänga med. Guillermo Molins hade en nick över efter timmen spelad.

Mjällby AIF var sedan framme och oroade vid ett fåtal tillfällen men försvaret samt Johan Dahlin i målet kunde avstyra.

På stopptid visade AC sedan att mål nummer ett inte var någon tillfällighet. Eric Larsson tog sig runt på kanten i matchens 92:a minut och hittade Christiansen i straffområdet. Dansken mötte på volley och bollen seglade läckert in bakom en chanslös MAIF-målvakt.

Matchen slutade 2–0 och tre friska poäng in på kontot inför tomma läktare på Eleda Stadion. Redan på torsdag spelas omgång två då MFF möter BK Häcken på Hisingen i Göteborg.