Chelsea FC – Malmö FF 4–0

Publicerad 20 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Närmare 900 MFF supportrar sjöng och bjöd på fin stämning på Stamford Bridge. Men den regerande mästaren Chelsea FC var dominant på planen och en på förhand tuff utmaning blev genast mycket svårare när hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen.

Nyckelhändelser

6′ Sergio Peña snor åt sig en boll på mittfältet och lägger den i djupled till Veljko Birmancevic som tar sig ner till kortlinjen. Inne i straffområdet finns Antonio Colak men inlägget blir för långt.

8′ Chelsea ställer om snabbt och fyller på med flera spelare. Avslut kommer utifrån och tachar en försvarare och ställer Johan Dahlin. Men MFF-målvkten hinner tillbaka och gör en fin reflexräddning.

9′ Vi rensar undan en vänsterhörna men bollen landar i Chelsea ägo. Flera Hemmaspelare dröjer sig kvar i straffområdet och bollen landar hos Andreas Christensen som trycker in 1–0 till hemmalaget.

19′ Romelu Lukaku tråcklar sig in i straffområdet och tvingar Lasse Nielsen att gå in i en svår närkamp. Chelseaanfallaren går omkull och får med sig en straff. Från elva meter sätter Jorginho 2–0.

27′ Franz Brorsson läser en passning och hittar fötterna på Veljko Birmancevic som förlänger bollen vidare till Antonio Colak som sticker i djupled. Toni vänder följsamt med bollen och möter den i straffområdet på ett tillslag men avslutet går över.

48′ Återigen straffar Chelsea oss med en snabb omställning. Kai Havertz chippar bollen över en nyinbytt Ismael Diawara.

55′ Ett bolltapp på mittplan straffar sig direkt. Chelsea FC tar sig snabbt in i offensivt straffområde och får med sig en ny straff. Jorginho stegar fram och sätter 4–0.

jon dahl tomassons tankar efter matchen

– Vi hade hoppats på ett annat resultat men vi spelade mot ett av världens bästa lag. Det var en tuff kväll men förhoppningsvis kan vi lära oss av detta.

– Det gör alltid ont att förlora. Intensiteten som Chelsea spelade med är vi inte vana vid. Vi vill ta med oss det här tempot in i den allsvenska matchen på söndag.

mål

Chelsea FC: Andreas Christensen (9′), Jorginho (21′, S) (56′ S), Kai Havertz (48′)

varningar

Malmö FF: Lasse Nielsen (19′), Anders Christiansen (53′), Eric Larsson (56′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin (46′)
Jo Inge Berget (83′), Eric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Martin Olsson
Sergio Peña (57′), Anders Christiansen (57′), Bonke Innocent
Antonio Colak, Veljko Birmancevic (46′)

Ersättare: Ismael Diawara, Melker Ellborg, Noah Eile, Niklas Moisander (83′), Emil Lindman, Erdal Rakip (57′), Markus Björkqvist, Adi Nalic (57′), Peter Gwargis, Malik Abubakari (46′)

huvudpartners

officiella partners