Bnei Yehuda Tel Aviv FC – MFF 0–1

Publicerad 29 augusti 2019 i Matches,Nyheter

Avancemang till gruppspel i UEFA Europa League efter en bekväm bortaseger i Israel.

Knappa trettio grader och hög luftfuktighet vid avspark i Petah Tikva, men det stoppade inte MFF som inledde matchen på bästa möjliga sätt. Efter bara sju minuter nickade Jonas Knudsen fram bollen till Romain Gall som hittade sin anfallskollega Molins i mitten – ”Gische” gjorde inget misstag och styrde in ledningsmålet.

Med vetskapen om att de behövde göra fem mål för att vinna dubbelmötet gjorde Bnei Yehuda sitt bästa för att öka tempot och sätta press på MFF. Hemmalagets anfallsförsök blev resultatlösa i den första halvleken och MFF kunde komfortabelt spela av de första 45 minuterna. 0-4 sammanlagt i halvtid.

MFF-dominansen var total i den andra halvleken. Spelarna kunde tryggt rulla runt bollen mot ett till synes uppgivet hemmalag. I minut 67 bjuder Bnei Yehuda-försvaret Guillermo Molins på ett friläge, men målvakten kommer ut snabbt och förhindrar Molins att bli tvåmålsskytt. Några minuter senare var det nära igen. Marcus Antonsson rinner igenom i djupled och petar bollen förbi målvakten – tyvärr går bollen fel sida av stolpen.

Slutminuterna var odramatiska och avancemanget innebär att klubben spelar gruppspel i Europa för fjärde gången på sex år!

Uwe Rösler efter matchen

– Spelarna gjorde det väldigt bra ikväll, särskilt i den andra halvleken. Vi har varit kliniska genom hela Europaspelet och det var vi även i den här matchen. Vi gör mål på vår första målchans och avgör mer eller mindre matchen direkt.

– Nu ska vi gå för SM-guldet. Vi kommer inte slå oss till ro efter det här avancemanget.