Beatrice Persson inför debuten i MFF

Publicerad 26 januari 2024 i Dam,Nyheter

Beatrice Persson är ett av nyförvärven som gör sin debut i Malmö FF när damlaget spelar årets första träningsmatch. Matchen spelas på Limhamns IP och Eskilsminne IF står för motståndet.

Matchfakta

Malmö FF – Eskilsminne IF
Lördag 27 januari 15.00
Limhamns IP

Fri entré
TV: Matchen sänds på MFF Play

Nyförvärvet Beatrice Persson om…

…första matchen i MFF-tröjan
– Det ska bli väldigt kul. Det var ett tag sedan jag spelade match, senast var för 1,5 månad sedan. Så man är taggad på att gå ut och spela igen. Sen är det alltid speciellt när man kommer till ett nytt lag och se hur vi står oss mot andra lag. Vi är många nya så man får ha respekt att allting kanske inte sitter från början, men vi har fått till det bra på träningarna så det ska bli kul att se. 

…vad hon vill få ut av matchen för egen del
– Bli lite varm i kläderna, bygga så bra relationer så snabbt som möjligt och sen är det skönt om man får igång målskyttet från start. 

…att hon har varit sjuk i veckan inför matchen
– Det är alltid svårt, det är inte optimalt för kroppen. Men jag hoppas jag är 100 procent i morgon (lördag).

Kim Björkegren om…

…vad han vill få ut av matchen
– Vi har inte hunnit komma in på så jättemycket taktiska inslag, men vi har jobbat lite med vårt presspel så det är framför allt det, att jag vill att vi får träff där. Eskilsminne ligger nog lite före oss, träningsmässigt. Det tror jag blir bra, att det blir något att bita i så det inte blir någon räkmackamatch. 

…att många i truppen varit sjuka under veckan
– Det är klart att det inte är optimalt. Men samtidigt, är det någon gång på året vi ska ha sjukstuga så är det nu. Vi startade upp och ville trycka på med träningen men vi tappade lite fart och lite kring taktiska aspekter. Vi försöker måla med den breda penseln kring taktiska drag men det är svårt när vi saknar många. Vi kommer ha minst sju spelare upp från F19/F17 i morgon (lördag). 

Anna Welin och Lovisa Wifvesson spelar inte på grund av skador. Flera spelare har varit sjuka under veckan och är frågetecken inför matchen.

huvudpartners

officiella partners