B-laget mot Bunkeflo

Publicerad 05 april 2006

Dags för årets första regelrätta B-lagsmatch, torsdag 17:30 mot Bunkeflo IF. Jon Jönsson är tillbaka efter skada och Daniel Sliper testas som högerforward.

MFF B – Bunkeflo IF (A). Tid: tors 6 april 17:30. Plats: Stadionområdet plan 5.

Startuppställning:

Jonas Sandqvist

Andreas Wihlborg, Tobias Nilsson, Jon Jönsson, Glenn Holgersson

Anders Andersson, Hasse Mattisson

Joakim Nilsson

Daniel Sliper, Guillermo Molins, Rawez Lawan

Bänken: Niclas Hammar (mv), Niklas Hansson (fs), Anes Mravac (fs), Robin ”Tomelilla” Nilsson (mf), Agon Mehmeti (fwd).

Under försäsongens inventeringsfas graderades ju träningsmatcherna mot Lund och Kristianstad av Sören Åkeby upp till A-lagsmatcher, så först nu är det dags för årets första egentliga B-lagsmatch. Elvan och bänken rymmer en intressant sammansättning av mer erfarna A-truppsspelare som får chans till matchminuter, några av A-truppens ungdomsproffs samt smak av relativ hetluft för en kvintett juniorer.

Jon Jönsson gör alltså comeback i matchspel efter sina fotproblem sedan stukningen mot Molde.
– Jon har tränat för fullt ett par pass och vi räknar med honom. Samtidigt får ett par A-spelare som Anders Andersson och Hasse Mattisson matchtid som de behöver, säger Alf Westerberg inför matchen.

Joakim Nilsson matchas som ”tia”, medan Daniel Sliper efter att ha spelat tia och balans under försäsongen nu testas i högerforwardposition.
– Delvis beroende på att vi har lite ont om renodlade forwards, Edward Ofere och Marcus Pode är ju borta. Men Daniel Sliper har spelat mycket yttermittfältare och är offensiv i sin läggning, så det ska nog gå bra, säger Alf Westerberg.

Från juniorlaget går Guillermo Molins in som centralforward, men har ingen anledning att vara nervös för den chansen – han har ju redan klarat av A-lagsdebuten med inhopp i träningsmatchen mot Kristianstad. Det gjorde också Anes Mravac, som dock får börja på bänken. Det får också Robin Nilsson med tillnamnet ”Tomelilla”, det finns nämligen ett nytt ”namne-par” i MFF. Nr två benämnes Robin ”Malmö” Nilsson…

För motståndet står Bunkeflo IF, som de senaste åren nosat på Superettan, men som efter insprängandet av två nya division ett-serier mellan Superettan och tvåorna nu ingår i den södra av dessa. Laget rymmer många före detta MFF-talanger, för vilka ett möte med just B-laget torde bli extra prestigefyllt…
– En intressant match. Vi bör kunna mäta oss väl med Bunkeflo, säger Alf Westerberg.

Bunkeflo har sin seriepremiär 17 april mot Trollhättan. För B-lagets del ligger seriespelet en vecka längre fram, Utvecklingsserien drar igång 24 april med derby mot TFF borta.

/Tobias Christoffersson