Anton Tinnerholm är hemma igen

Publicerad 14 november 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF har tecknat ett 4-årskontrakt med högerbacken Anton Tinnerholm som återvänder till föreningen på fri transfer. Välkommen hem, Anton!

Anton Tinnerholm återvänder till Malmö FF.

Spelarfakta

Födelsedatum: 1991-02-26
Moderklubb: Brokinds IF
Ansluter till MFF: Efter årsskiftet
Kontraktslängd: 2026-12-31

Historik

Anton Tinnerholm kom till MFF från Åtvidabergs FF sommaren 2014. Han fick en betydande roll i laget som tog SM-guld och nådde Champions Leagues gruppspel samma år. Nästföljande år löste han avancemanget för MFF i den första kvalomgången genom sitt mål borta mot Zalgiris Vilnius. Det blev nytt Champions League-gruppspel och säsongerna därpå dubbla SM-guld, innan han lämnade Malmö för spel i MLS.

I den nya klubben New York City FC blev han snabbt en publikfavorit och 2020 utsågs han till lagets mest värdefulla spelare. En skada på hälsenan 2021 höll honom borta från spel under en längre tid men Anton Tinnerholm kämpade sig tillbaka till startelvan under den gångna säsongen. Och när han lämnade New York gjorde han det som den spelare som slagit näst flest målgivande passningar i klubbens historia. Han tar också med sig en mästartitel från MLS Cup i bagaget.

3

SM-guld

2

Champions league-gruppspel

1

MLS CUP

9

A-landskamper

Anton Tinnerholm om återkomsten:

– Jag har haft fem fina år i New York men det blev ett väldigt bra tillfälle att komma hem. När Malmö ringer, då svarar man. Att få komma hem till det här och gå ut och känna på gräset gör att man blir väldigt sugen på att bara gå ut och spela direkt.

– I New York fick jag lite mer offensivt ansvar. Så jag är kanske en lite offensivt bättre spelare idag än för fem år sedan. Men i grund och botten är jag samma spelare som lämnade. Jag kommer alltid att göra allt för laget och den här föreningen, oavsett läge.

– Jag har fina minnen härifrån men vill inte prata allt för mycket om det som varit. Nu ska vi blicka framåt. Det har varit en tuff säsong men det är nu vi ska visa vilka MFF är. Det finns förutsättningar för att det ska kunna bli riktigt bra.

Daniel Andersson, sportdirektör:

– Med Anton Tinnerholm i truppen får vi in en bevisad vinnarskalle av högsta klass som tillför mycket energi så väl på som utanför planen. Med sitt förflutna i Malmö FF kan Anton föreningen och har visat tidigare att han kan prestera i vår miljö.

–  Efter fem år utomlands får vi nu tillbaka en spelare med ännu större ledaregenskaper och viktig rutin. Det tillsammans med förmågan att kravställa och bidra med energi kommer att bli ett stort tillskott för oss när vi nu tar full fart mot nästa säsong.

huvudpartners

officiella partners