Anton Kraljs lån till Gefle IF förlängs

Publicerad 02 januari 2018 i Nyheter

Den 19-årige vänsterbacken Anton Kralj kommer att vara fortsatt utlånad till Gefle IF nästa säsong. Det nya låneavtalet sträcker sig över 2018.

Den unge försvararen lånades i somras ut till Superettanklubben Gefle IF där han spelade 16 matcher och gjorde 3 assist. I september var han en av sex ungdomsspelare som skrev lärlingskontrakt med Malmö FF.

Anton Kralj har representerat landslaget 17 gånger i U17 och 15 gånger i U19.

Daniel Andersson, sportchef
– Anton gjorde en jättefin säsong i Gefle IF förra året och bidrog starkt till deras starka sommar och höst. Samtidigt tog han stora steg i sin egen utveckling. Vi tycker att det är en bra plats för Anton att fortsätta utvecklas och ta steg för att närma sig en plats i Malmö FF.

Anton Kralj
– Tiden i Gefle IF var väldigt lärorik och jag utvecklades som fotbollsspelare på många plan. Jag fick prova på seniorfotboll och mognade i mitt spel. Även den mentala biten utvecklades av att komma till ett lag som då låg sist i tabellen men lyckades vända på den negativa trenden.

– Jag ser positivt på att lånas ut till Gefle IF igen. Jag vill spela fler matcher och utvecklas ännu mer. Jag vill spela varje match och ska kämpa för att få den chansen. Efter utlåningen vill jag vara tillräckligt bra för att ta en plats i Malmö FF.

huvudpartners

officiella partners