Ännu en trepoängare för Malmö

Publicerad 15 augusti 2015 i Nyheter

MFF tog ytterligare en trepoängare när Gefle IF besegrades på Swedbank Stadion. Markus Rosenberg fick läktarna att sjunga ”Vi vann igen” när han sent i matchen fastställde slutresultatet 2-0.

Det var inför 15 112 åskådare – nästan 4000 fler än motsvarande match förra året – som domare Bojan Pandzic blåste igång matchen på Swedbank Stadion. Matchbilden var inledningsvis väntad med ett bollförande Malmö FF och lågt stående, kompakt Gefle IF.

Det var ändå Gefles Dioh Williams som fick till de första chanserna även om han inte lyckades pricka målet. MFF fick dock matchens första riktigt heta chans när Gefles målvakt Emil Hedvall begav sig på utflykt utanför straffområdet. Bollen hamnade hos Magnus Wolff Eikrem som sköt strax utanför det tomma målet.

MFF drog upp tempot och i den 31:a minuten slog Malmös superserber till igen när Nikola Djurdjic passade fram Vladimir Rodic som enkelt kunde trycka in 1-0 framför ett maktlöst Gefle-försvar. Det gav vind i ryggen till Malmö som radade upp flera bra chanser därefter utan att lyckas utöka ledningen.

Bojan Pandzic blåste till pausvila och känslan var att avståndet på resultattavlan borde varit större. Bollinnehavet 69-31 till MFF:s fördel talade sitt tydliga språk.

Till den andra halvleken tvingades Enock Kofi Adu utgå med magbesvär och ersattes av Oscar Lewicki. Spelmässigt blev det också en markant förändring jämfört med den första halvleken. MFF:s övertag blev inte lika tydligt och Gefle IF lyckades stundtals etablera spel på Malmös planhalva.

Den farligaste möjligheten för bortalaget kom i den 68:e minuten när en trasslig situation i Malmös straffområde var på väg att leda till ett baklängesmål. Avslutet gick dock utanför. Jo Inge Berget som bytts in mot Magnus Wolff Eikrem några minuter tidigare tog tag i taktpinnen och MFF lyckades så smått vinna tillbaka det spelmässiga övertaget.

Andreas Vindheim ersatte Pa Konate och lyckades på övertid hitta fram med en nicktouch till Markus Rosenberg som rullade in det förlösande 2-0, som också blev slutresultatet. ”Vi vann igen” ekade återigen över Swedbank Stadions läktare men Åge Hareide tyckte det blev lite väl spännande i den andra halvleken.

– Den första halvleken spelade vi bra. Vi hade ett bra passningsspel och kontroll över matchen. Vi bränner däremot några riktigt heta möjligheter och det är alltid svårt med bara 1-0. I andra halvlek blev vi nästan lite nervösa. Men vi drar tre poäng i land, vilket är det viktigaste. Nu har vi ännu mer kontakt med de andra lagen, säger Åge Hareide.

Markus Rosenberg tyckte att det var skönt att gå vinnande ur en ”måstematch” och tror att guldkonkurrenterna känner flåset i nacken.

– Det är en typisk match som man kunde förutspå innan. Det viktiga var tre poäng. När det är så pass många lag där uppe så gäller det att ta trepoängare efter trepoängare. Speciellt de här ”säkra” vinsterna om man säger det så. De får vi inte tappa. Det är därför vi ligger efter i tabellen. Mot topplagen vinner vi, så det var skönt med vinst idag, säger han.

MFF:s laguppställning: