Ännu en Arlövspåg klar för A-laget

Publicerad 30 november 2012

Idag skrev den talangfulle vänsteryttern Petar Petrovic lärlingskontrakt med MFFs A-lag.

Petar Petrovic, född 1995, kom till MFF sommaren 2010 från Arlövs BI. Sedan dess har han spelat sig igenom P-16 laget och tidigare i höst gjorde han två mål när MFFs U-17 lag vann SM-guld. Nu tar han steget från MFFs Akademi och Fotbollsgymnasium till A-laget.

– Fortsätter han utvecklas kommer han grabba tag i fler hjärtan än mitt, säger MFFs tränare Rikard Norling.

Under åren med Tore Cervin och Anders Palmér har Petar drillats i vänsterytterpositionen samtidigt som han även skolats i den Malmöitiska andan. Utan tillgjord kaxighet berättar han snarare ödmjukt om sina styrkor:

– Jag gillar att komma en mot en. Jag kommer oftast förbi min gubbe och det brukar bli farligt, menar han.

Under  de senaste veckorna har Petar tränat med A-laget och fått uppleva skillnaden mot juniorfotbollen.

– Det är mer fysiskt och det är högre tempo. Jag ska få hjälp av Greger (Andrijevski, reds. anm) så jag bygger på mig, berättar Petar.

Närmast väntar julledigt, men samtidigt ännu mer fotboll:

– Jag ska spela Skånecupen med Ponne, säger han med ett leende.

– Nu är Pontus Arlövs stolthet nummer 2 avslutar Rikard Norling med ett flin.