Anna Welin skriver på för MFF

Publicerad 07 juli 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF är glada att välkomna Anna Welin till föreningen! Den meriterade mittfältaren ansluter från danska Bröndby IF, som under de senaste åren regelbundet spelat i UEFA Women’s Champions League.

Malmö FF förstärker division 1-laget med den 29-åriga mittfältaren Anna Welin. Efter över 100 matcher i Damallsvenskan flyttade Anna inför säsongen 2022 över sundet till Bröndby IF, klubben som vunnit den danska Elitedivisionen flest gånger. Fina tabellplaceringar har lett till att laget parallellt med seriespelet också regelbundet spelat i UEFA Champions League de senaste åren. Så sent som i förra veckan lottades laget att möta skotska Celtic FC men i stället för spel i Champions League blir det nu spel i division 1 med Malmö FF till hösten för Anna.

I och med flytten till Malmö FF återvänder mittfältaren till Malmöfotbollen. I tidig ålder hon tog steget från BK Höllviken till LDB FC Malmö och debuten i Damallsvenskan kom direkt. Som 20-åring var hon frekvent med i den matchtrupp som blev svenska mästare och cupmästare samma år, 2012. Karriären fortsatte med en sejour i LB07 innan Kristianstad DFF blev nästa klubbadress. I KDFF spelade den centrala mittfältaren en nyckelroll när klubben nådde en historisk topplacering i Damallsvenskan och avancerade till UEFA Women’s Champions League för första gången.

Anna Welin kommer att spela med tröja nummer 28 och ansluter till laget i samband med återstarten efter sommarens uppehåll.

Anna Welin

– Redan när Malmö FF startade upp sitt damlag igen så var det inte en fråga om jag skulle börja spela i MFF, utan det handlade bara om när. Jag har följt lagets resa noga och vet att jag kommer till ett väldigt duktigt lag och en förening med stora ambitioner.

– Jag har spelat på högsta nivå i många år och med den här flytten vill jag vara med om något unikt. Vi har en väldigt spännande tid och resa framför oss som jag ser fram emot att vara en del av.

Daniel Andersson, sportchef

– Vi är stolta och glada över att Anna fortsätter sin karriär i Malmö FF. Vi får in en mycket skicklig spelare med stor erfarenhet och starka meriter från allra högsta nivå. Att Anna blir MFF:are är ett tydligt tecken på var vi är på väg i vår satsning och förhoppningen är att vi nu får ytterligare fart i vår resa uppåt genom seriesystemet.

Anna welin

huvudpartners

officiella partners