Anel Ahmedhodzic till Girondins de Bordeaux

Publicerad 31 januari 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF har kommit överens med FC Girondins de Bordeaux om ett avtal för Anel Ahmedhodzic. Avtalet är ett lån med en förutbestämd köpoption som aktiveras automatiskt så snart överenskomna detaljer i kontraktet uppfyllts.

Anel Ahmedhodzic är himmelsblå sedan barnsben. Han föddes i Malmö och skrevs in i MFF:s fotbollsskola som 6-åring. Därifrån nådde han hela vägen till P17-laget innan flyttlasset gick från Malmö till England. 2016 anslöt Ahmedhodzic till Nottingham Forest och utöver regelbundet spel i utvecklingsserier och ungdomslandslag gjorde han även sin debutmatch i Championship. 

Inför säsongen 2019 kom Anel hem till Malmö FF igen men efter begränsat med speltid lånades han under sommaren ut till Hobro IK i Superligaen. Där blev Ahmedhodzic omedelbart en given spelare i startelvan och kom tillbaka till Malmö den efterföljande vintern. Anel kastades då ut i hetluften direkt och spelade båda matcherna mot VfL Wolfsburg i Europa Leagues 16-delsfinal. Med det vann han ledarstabens förtroende och etablerade sig som en startspelare även i den himmelsblå tröjan. 

Under guldåret 2020 startade Anel Ahmedhodzic i samtliga allsvenska matcher förutom en, då han var avstängd. Samma år debuterade han för Bosnien och Hercegovinas landslag. 2021 var Anel med och förde laget till gruppspel i UEFA Champions League och fick kröna säsongen med sitt andra SM-guld. Anel Ahmedhodzic så här långt gjort 55 allsvenska matcher och 18 europeiska framträdanden för föreningen. 

Malmö FF tackar Anel för hans betydande insatser och önskar honom lycka till!

huvudpartners

officiella partners