Anel Ahmedhodzic säljs till Sheffield United

Publicerad 06 juli 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF är överens med den engelska klubben Sheffield United om en övergång för Anel Ahmedhodzic.

Anel Ahmedhodzic föddes i Malmö för 23 år sedan och är himmelsblå sedan barnsben. Som sexåring skrevs han in i föreningens fotbollsskola och därifrån gick han hela vägen genom ungdomsleden tills han 2016, som 17-åring flyttade till Nottingham Forest. Där spelade Anel i utvecklingsserier och ungdomslag innan han A-lagsdebuterade i Championship.

2019 återvände Anel Ahmedhodzic till Malmö FF för ett A-lagskontrakt och lånades senare det året ut till danska Hobro IK. I Superligaen blev mittbacken en given startspelare och återvände till Malmö inför säsongen 2020. Efter återkomsten startade Anel Ahmedhodzic direkt i dubbelmötena mot VfL Wolfsburg i Europa Leagues 16-delsfinal och höll sedan en plats som startspelare.

När Malmö FF 2020 säkrade det 21:a SM-guldet på herrsidan startade Anel Ahmedhodzic samtliga matcher utom en, då han var avstängd. Samma år debuterade Anel för Bosnien och Hercegovinas landslag. 2021 vann Anel Ahmedhodzic sitt andra SM-guld och var med och spelade Malmö FF in i föreningens tredje gruppspel i UEFA Champions League. 

Den 31 januari 2022 lånades Anel Ahmedhodzic ut till den franska Ligue 1-klubben FC Girondins Bordeaux. I samband med utlåningen förlängde mittbacken sitt kontrakt med Malmö FF med ytterligare ett år, fram tills 31 december 2023. Väl på plats i Frankrike spelade Anel Ahmedhodzic varenda minut i 15 av 16 återstående ligaomgångar.

Nu är Malmö FF överens med engelska Championship-klubben Sheffield United om en omedelbar övergång.

andreas georgson, sportchef

– Anel har varit i Malmö FF nästan hela sin fotbollskarriär, så att han lämnar oss smärtar samtidigt som jag tycker vi ska vara stolta över att en av våra ungdomsspelare går hela vägen och blir en av våra största försäljningar. Vi önskar honom såklart ett stort lycka till i England och säger inte farväl utan på återseende.

huvudpartners

officiella partners