Anel Ahmedhodzic lånas ut till Hobro IK

Publicerad 01 juli 2019 i Nyheter

Malmö FF och Hobro IK har kommit överens om en utlåning för Anel Ahmedhodzic.

Anel Ahmedhodzic började spela i MFF:s fotbollsskola som 6-åring och efter drygt tio år i klubben flyttade mittbacken till Nottingham Forest FC år 2016. I januari 2019 återvände han till sin moderklubb och gjorde allsvensk debut under vårsäsongen med ett inhopp i derbyvinsten mot Helsingborgs IF.

Nu kommer Anel Ahmedhodzic att tillbringa det kommande året på lån i danska superligaklubben Hobro IK för att få värdefull erfarenhet av a-lagsfotboll. Lånet träder i kraft med omedelbar verkan och gäller fram till sommaren 2020, med möjlighet att diskutera avtalets längd i vinter.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:
– Anel kom hem i vintras och har gjort väldigt bra ifrån sig, han har spelat några matcher och tagit bra kliv i sin utveckling. Men det är hård konkurrens och det är väldigt viktigt för unga spelares utveckling att de får speltid. Hobro sökte en mittback och fastnade för Anel. Det känns väldigt bra, vi hoppas att utlåningen kan hjälpa honom i hans utveckling och att han därefter kan nå målet att bli en startspelare i Malmö FF.

Anel Ahmedhodzic:
– Det är ett bra steg för mig och min utveckling, jag känner att jag behöver mer speltid. Jag ser fram emot att spela i Hobro IK, det är en bra klubb som spelar i en bra liga.

huvudpartners

officiella partners