Anel Ahmedhodzic återvänder till Malmö FF

Publicerad 04 januari 2020 i Nyheter

Efter en lånesejour i danska Hobro IK kallas mittbacken Anel Ahmedhodzic tillbaka till Malmö FF.

Malmö FF och Anel Ahmedhodzic är överens om att spelaren återvänder till föreningen med omedelbar verkan.

20-årige Anel Ahmedhodzic började spela i MFF:s fotbollsskola som 6-åring och efter drygt tio år i klubben flyttade mittbacken till Nottingham Forest FC år 2016. I januari 2019 återvände han till sin moderklubb och gjorde allsvensk debut under vårsäsongen med ett inhopp i derbyvinsten mot Helsingborgs IF.

Under sommaren lånades Anel Ahmedhodzic ut till danska superligaklubben Hobro IK, där han under hösten spelat 19 matcher och gjort ett mål. Ahmedhodzic är just nu på januariturné med det svenska landslaget som möter Moldavien och Kosovo.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:
– Anel har gjort det väldigt väldigt bra i Hobro IK, spelat nästan varje match och varit tongivande. Nu känner vi att det är dags för honom att komma hem och konkurrera om en plats här i Malmö FF. Både vi och Anel är övertygade om att detta är rätt steg för honom.

Anel Ahmedhodzic:
– Det känns riktigt bra att komma tillbaka till Malmö FF och jag ser mycket fram emot säsongen. Jag känner att jag har utvecklat mitt försvarsspel i Danmark och anpassat mig till A-lagsfotboll. Jag vill tacka Hobro IK för att de gav mig chansen och önskar dem lycka till resten av säsongen.

huvudpartners

officiella partners