Andreas Georgson lämnar MFF för tränaruppdrag

Publicerad 04 augusti 2023 i Herr,Nyheter

Efter närmare två år i den sportsliga organisationen lämnar Andreas Georgson föreningen för en tjänst som assisterande tränare i Southampton FC.

Andreas Georgsons arbete i Malmö FF började inom ungdomsverksamheten, där han under tolv års tid hade flera olika befattningar. Efter två år som assisterande tränare för A-laget flyttade han 2019 till England, där han tjänstgjorde i både Brentford FC och Arsenal FC.

Inför säsongen 2022 återvände han till Malmö FF för rollen som sportchef. Efter en förändring av den sportsliga ledningsorganisationen i vintras blev Andreas Georgson teknisk chef med strategiskt ansvar för föreningens sportsliga mål. Nu återvänder han till England för rollen som assisterande tränare i Southampton FC.

Arbetet med att rekrytera en ny teknisk chef har inletts. Inledningsvis kommer rollen att fyllas internt.

Malmö FF tackar Andreas Georgson för den här tiden och önskar honom lycka till i Southampton!

Daniel Andersson:

– Andreas har varit öppen och tydlig med att han ser det här som en stor möjlighet och att han väldigt gärna vill ta jobbet i Southampton. I det läget vill vi så klart inte stå i vägen. Inte minst när det gäller en person som under många år i flera olika roller varit en betydande del av Malmö FF. Vi önskar Andreas stort lycka till i England!

Andreas Georgson:

– Det var härligt att få komma hem till Malmö och MFF i en andra sejour i nya roller. Jag har lärt mig massor och har njutit av att få jobba med fina människor och vassa fotbollsarbetare varje dag. Ingen nämnd och ingen glömd.

– Nu fortsätter min och min familjs resa i England och Southampton FC. Men jag fortsätter så klart följa MFF, än en gång som supporter.   

huvudpartners

officiella partners