Andreas Georgson inför cupmatchen mot Brålanda

Publicerad 30 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Resan mot en ny cuptitel inleds under onsdagen när vi möter Brålanda IF i Svenska cupens andra omgång.

Matchfakta

Brålanda IF – Malmö FF
Avspark 18:00
TV-sändning: C More
Information för alla tillresta supportrar finns här

Andreas Georgson om

Några spelare är tillbaka från skada

– Sören [Rieks] och Oscar [Lewicki] är inte redo att spela match än. Sergio [Peña] vet vi inte riktigt i nuläget om han kommer vara tillgänglig.

Tankarna kring matchtruppen imorgon

– Det kommer vara en match som kommer vara viktig för några av spelarna som inte startat på ett tag. Det är en match som vi tar på fullaste allvar. Vi förbereder oss precis som vilken allsvensk match som helst, med den enda skillnaden att vi väljer att åka dit över dagen.

– Generellt, de spelarna som inte startat de sista veckorna, det finns en god chans för de att ta plats i laget imorgon.

Det är några spelare som kommer vilas

– Vi har några spelare som har spelat väldigt mycket under en intensiv period. Någon av de kommer att vara på bänken och någon kommer att stanna hemma. Det är inte bestämt exakt vilka ännu.

Hur matchbilden kommer att se ut mot ett division 3-lag

– Man ska sällan gå in och tänka att vi ska vinna enkelt. Det brukar inte vara en bra förberedelse. Vi förväntar oss att det är ett lag som kommer ligga lågt och slita för att skydda sitt mål. Gör vi hål på dem tidigt så underlättar det, annars gäller det att ha tålamod. Men så ser många matcher ut för oss i Allsvenskan också.

Hur man har scoutat motståndet

– Vi har skickat dit vår scout för att titta och filma en av deras seriematcher. Det är svårt att scouta på något annat vis i det här fallet.

Att spelarna fick ledigt under måndagen

– Det är alltid en balansgång. Söndagen var en jäkla smäll. Det var stor besvikelse och stor frustration. Då man kan gå olika vägar. Den här gruppen har varit tillsammans väldigt mycket på sistone, tävlat på dubbla fronter och det har gått åt mycket energi. Alla har varit hemifrån ganska mycket.

– Då gjorde vi en avvägning att alla, inte minst ledarstaben, kunde få en dag med sin familj och samla upp känslorna efter matchen. Så idag hade vi en bra diskussion i ledarstab och spelartrupp för att sammanfatta läget.

De svaga resultaten i seriespelet

– Vi har en klar bild av varför vi har fått några resultat emot oss. Det är en kombination av många saker, det är aldrig bara en faktor. Det är lätt att tänka svart och vitt men i fotboll är det i princip aldrig bara en sak, utan det är en mix av grejer. Det finns vissa saker vi måste göra för att vinna matcher, men sen var det en diskussion vi hade och det är bara snack – nu det handlar bara om vad vi går ut och gör i nästa match.

huvudpartners

officiella partners