Andra raka 0–0-matchen i Allsvenskan

Publicerad 09 oktober 2022 i Herr,Nyheter

MFF höll nollan för andra allsvenska matchen i rad men det blev heller inga mål framåt i matchen mot IFK Värnamo. 0–0 trots flera möjligheter att få med sig tre poäng.

221009 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Värnamo den 9 oktober 2022 i Malmö. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0311

Nyckelhändelser

1′ Avspark i hemmamatchen mot IFK Värnamo.

14′ Patriot Sejdiu kommer runt fint på vänsterkanten, tittar upp och spelar Anders Christiansen på fötter som med en distinkt bredsida söker det fria bortre hörnet, men bollen smiter utanför.

24′ Den här gången är det ute på högerkanten det blir farligt. Joseph Ceesay sprintar förbi en försvarare, men inspelet fastnar på en försvarare som rensar undan.

27′ Christiansen krigar fram bollen till Buya Turay som kommer fri mot Värnamos målvakt men anfallaren vinkas av för offside.

54′ Felix Beijmo lyfter en boll mot offensivt straffområde. Toivonen vinner sin nickduell och skarvar vidare till Buya Turay som drar till på halvvolley men ny räddning av gästernas målvakt.

66′ Ceesay stormar fram längs högerkanten, tar sig ner till kortlinjen och spelar in bollen längs marken. I höjd med straffpunkten finns Christiansen som sätter dit foten och bollen är på väg att passera mållinjen men på något sätt lyckas målvakten få händerna på bollen.

73′ IFK Värnamo vinner boll på mittfältet och går till anfall. Får iväg ett avslut utifrån som är hårt och välplacerat med Ismael Diawara med en fin räddning.

Varningar

Malmö FF:
IFK Värnamo: Charlie Vindehall (79′)

Åge Hareide efter matchen

– Jag har egentligen inga tankar just nu. Vi är för dåliga i sista tredjedelen, det får vi erkänna. Vi får inget ut av det vi skapar. Vi kommer runt på kanterna och spelar bra när vi bygger upp våra anfall så insatsen är okej men absolut inte mer. Ett poäng är för lite för oss i det här läget som vi befinner i.

–Torsdagens match satt kanske lite i benen men mest i huvudet tror jag. Men det är ingenting vi skyller på för idag ligger bristen helt enkelt i att vi inte är tillräckligt skickliga i offensivt straffområde. Vi har två 0–0-matcher i Allsvenskan nu och då blir det väldigt tydligt vad som är vårt problem för tillfället.

– Jag tror mest att man får gå in och lägga armen runt killarna för efter idag tjänar det ingenting till att gå in och vara förbannad. Supportrarna for lov att vara besvikna. De ska vara besvikna för det är vi också. Men livet går vidare och fotbollen går vidare. Det är väldigt många poäng kvar att spela om.

Laguppställning

Ismael Diawara
Felix Beijmo, Dennis Hadzikadunic, Martin Olsson
Joseph Ceesay, Hugo Larsson (64′), Sertgio Peña, Ansders Christiansen, Patriot Sejdiu (64′),
Mohamed Buya Turay, Ola Toivonen (64′)

Ersättare: Viktor Andersson, Emmanuel Lomotey, Jonas Knudsen, Moustafa Zeidan (Sejdiu 64′), Oscar Lewicki, Erdal Rakip (Larsson 64′), Isaac Kiese Thelin (Toivonen 64′)

huvudpartners

officiella partners