Anders Christiansen ny lagkapten i Malmö FF

Publicerad 05 juni 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF:s nya lagkapten heter Anders Christiansen.
– Det är en ledande klubb i Skandinavien och jag känner en stor stolthet, säger mittfältaren.

Malmö FF:s herrlag har valt sin lagkapten till säsongen 2020. Det blir dansken Anders Christiansen som kommer att leda laget med bindeln runt armen.

– Jag såg det inte framför mig när jag skrev på för Malmö FF men det är klart att de senaste månaderna efter att Mackan slutade har det varit mycket snack om vem som ska bli nästa kapten så nog har tanken slagit mig, säger Anders Christiansen.

Tränare Jon Dahl Tomasson är nöjd med sitt val och ser en spelare som han tror kommer växa i ansvaret som lagkapten.

– I den här svåra coronaperioden har vi haft många spelare som steppat upp men framförallt Anders. Han är en naturlig samlingspunkt för både äldre och yngre spelare, respekterad i truppen och älskad av sina supportrar säger Jon Dahl Tomasson.

Anders Christiansen stod för nio mål förra säsongen och är mitt inne i sin andra sejour i klubben. Han känner av kärleken till fansen och längtar till matcher med publik, när det är han som leder laget in till ett fullsatt Eleda Stadion.

– Jag kommer hämta mycket inspiration från Markus Rosenberg, han var en fantastisk kapten och fotbollsspelare men är också stor som människa. Men jag ska inte vara en ny Mackan jag kommer att göra det på mitt sätt och fortsätta vara Anders Christiansen.

huvudpartners

officiella partners