Anders Christiansen har testats positiv för covid-19

Publicerad 08 november 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen har testats positiv för covid-19 efter dagens match mot IK Sirius. Efter slutsignalen, firande och intervjuer kände spelaren av symptom varpå han tog ett snabbtest som visade positivt resultat i provsvaret.

Samtliga spelare och ledare i Malmö FF:s herrlag testades dagarna före match. Alla uppvisade negativa resultat.

– Anders kände ingenting före matchen. Han gjorde en stark insats på planen, firade efteråt och gjorde intervjuer, men när adrenalinet hade lagt sig kände han sig håglös och hade magont. När de övriga spelarna åkte iväg med bussen stannade Anders kvar med vår lagläkare och tog ett snabbtest som var positivt, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

Provsvaret ska bekräftas med ett reguljärt så kallat PCR-test inom kort, motsvarande det som används i sjukvården.

Med anledning av det positiva provsvaret ställde Malmö FF med omedelbar verkan in den planerade guldmiddagen för samtliga i och kring herrlaget.

Som en säkerhetsåtgärd pausas verksamheten för Malmö FF:s herrlag och stab under en veckas tid och alla är hemskickade med förhållningsregler enligt Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Skåne. Medarbetare på Malmö FF som arbetat under dagens arrangemang kommer att arbeta hemifrån den kommande tiden.

Till följd av detta är det inplanerade medlemsmötet torsdagen den 12 november inställt i väntan på nytt datum.

Malmö FF önskar Anders ett snabbt tillfrisknande!

huvudpartners

officiella partners