Amel Mujanic lånas ut till Hobro IK

Publicerad 29 september 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF och danska Hobro IK är överens om en utlåning för mittfältaren Amel Mujanic.


Amel Mujanic kom till Malmö FF från BK Olympic som nioåring och gjorde sin A-lagsdebut för föreningen i en träningsmatch mot FC Roskilde 2018. I februari tävlingsdebuterade Mujanic för Malmö FF i mötet med FK Karlskrona i Svenska Cupen. En match som MFF vann med 2–1.

Amel Mujanic förlängde sitt kontrakt med Malmö FF i början av sommaren och hans nuvarande avtal gäller till och med 2023.

Malmö FF och Hobro IK är nu överens om ett lån som sträcker sig säsongen ut, vilket innebär att Amel Mujanic är Hobrospelare till och med sommaren 2021. Vi önskar Amel lycka till i Hobro IK!

Daniel Andersson, sportchef

– Amel har varit otroligt duktig i vårt P19, men behöver nu erfarenhet från seniornivå. Vi känner att Peter Sörensen är en skicklig tränare som kan lära honom mycket och få honom att ta det där sista steget för att sedan komma tillbaka och konkurrera på ett ännu bättre sätt. Amel är en spelskicklig spelare som har sina styrkor med bollen. Han behöver utveckla spelet utan boll och det hoppas vi att han gör i Danmark.

Amel Mujanic

– Jag tror och hoppas att det här kommer utveckla mig både som spelare och person. Jag har pratat med Hugo (Andersson) om hur det är i Hobro och fått en bra bild av klubben. Det är viktigt för mig få erfarenhet av spel på seniornivå och sen hoppas jag komma tillbaka till MFF och konkurrera om en plats.

huvudpartners

officiella partners