Alla tiders publikrekord för Malmö FF

Publicerad 30 november 2023 i Biljett,Herr,Nyheter

Säsongen 2023 var det fler än någonsin som stöttade MFF på hemmaplan. Publiksnittet på 20 075 är det högsta i föreningens historia. Dessutom är det rekordmånga som valt att förnya årskortet inför nästa säsong.

Trycket efter biljetter till hemmamatcherna i Allsvenskan har i år varit större än någonsin. Samtliga matcher utom en har varit slutsålda.

När vi nu sammanställt och kontrollerat de rapporterade siffrorna kan vi konstatera att vi haft totalt 301 126 besökare på de 15 hemmamatcherna i Allsvenskan, vilket ger ett publiksnitt på 20 075 åskådare.

Den tidigare toppnoteringen för MFF:s publiksnitt var 20 061 och uppnåddes på Malmö Stadion 2004. Det innebär att vi efter nästan 20 år har ett nytt rekord.

– Det är en fantastisk siffra som visar på engagemanget som finns kring föreningen. Framgångarna på plan spelar så klart in, men i grunden handlar det om att väldigt många människor känner en stark tillhörighet till Malmö FF, säger Anna Nordström Carlsson, CCO, Malmö FF.

Ett annat rekord som slagits är antalet förnyade årskort. När årskortsförnyelsen för privatpersoner stängde i måndags hade 9527 säkrat en plats till säsongen 2024. Årskorten släpps via förturssystemet Mitt MFF den 9 januari och i mån av plats till allmän försäljning den 28 januari. Läs mer på mff.se/arskort

Fotnot: Svenska Fotbollförbundet har i den officiella publikstatistiken publicerat en felaktig siffra för premiärmatchen mot Kalmar FF. Åskådarantalet ska vara 21 612.

huvudpartners

officiella partners