Alf Westerberg ny lagkoordinator för herrlaget

Publicerad 13 december 2021 i Herr,Nyheter

Alf Westerberg är ny lagkoordinator i Malmö FF:s herrlag. Westerberg har tidigare varit assisterande tränare i föreningen och har utöver det en lång erfarenhet från flera tränaruppdrag i Allsvenskan.

Alf Westerberg återvänder till Malmö FF – nu i rollen som lagkoordinator för herrlaget.

Alf Westerberg har en diger meritlista bakom sig inom svensk elitfotboll. 61-åringen från Trelleborg anslöt till Malmö FF 2003 och som assisterande tränare till Tom Prahl var han en del av det MFF som vann SM-guld 2004. Westerberg blev sedan kvar i föreningen till och med 2007 då han lämnade för Trelleborgs FF.

Utöver MFF har han verkat som tränare i bland annat Kalmar FF, IFK Göteborg och senast Mjällby AIF.

– Det känns väldigt bra och det blir intressant att komma till en klubb som är ledande på många plan. Även om det var ett tag sen jag var i MFF har jag alltid haft en god relation med människor i klubben och känt mig välkommen till Stadion. Den här tjänsten handlar om att ge tränare, ledare och spelare möjligheten att ägna sig åt matchprocessen till 100 procent. Jag känner mig trygg i den rollen och det är uppgifter som jag har erfarenhet från via tidigare tränarjobb, säger Alf Westerberg.

Alf Westerberg tillträder sin tjänst den 1 januari 2022 och ersätter därmed Mats Engqvist som fortsätter i klubben som koordinator inom ungdomsverksamheten.

Vi hälsar Alf välkommen tillbaka till Malmö FF!

huvudpartners

officiella partners