Alexander Hughes: ”Jag bär bindeln med stolthet”

Publicerad 05 april 2024 i Nyheter,Ungdom

P19:s nya lagkapten Alexander Hughes om inledningen på säsongen, känslan att få bära bindeln och söndagens match mot Djurgårdens IF.

Alexi Hughes.

Spelade matcher:

P19 Allsvenskan
Omgång 1
Malmö FF – Östers IF 2–2 (Viggo Jeppsson, Alexandru Ghita)

Kommande match:

P19 Allsvenskan
Omgång 2
Djurgårdens IF – Malmö FF
Söndag 7 april 14:00
Hjorthagens IP 1

Alexander Hughes om:

…gruppsegern i Ligacupen:
– Vi fick en bra start direkt mot Helsingborg, 1-0-segern där betydde väldigt mycket. Det var den svåraste utmaningen vi hade i gruppspelet och jag tycker vi som lag gjorde en jättebra prestation och sedan har det bara gått framåt. Nivån på de andra lagen har kanske inte varit lika hög, men vi har gjort det bra och om jag inte minns fel släppte vi in tre mål och gjorde 17. Under mina fyra år i P19 tror jag inte vi har haft en lika framgångsrik inledning på säsongen och det betyder mycket att gå vidare från Ligacupen.

...att bära kaptensbindeln i P19:
– Jag har varit här i fyra år och jag bär bindeln med stolthet. Jag var lagkapten i en match förra året i och det gjorde mig stolt då. Att nu få det förtroendet från Max [Westerberg] denna säsongen att leda laget känns bra. Jag känner att jag varit en ledare under de här åren och jag vill vara en förebild för de yngre spelarna i laget.

…att vara med på A-lagets läger i Marbella:
– Det kändes jättebra. När Max berättade det för mig blev både jag och hela min familj glad. Killarna där nere var helt fantastiska, de pratade mycket med mig och hjälpte mig. Jag kände att jag lärde mig mycket av träningarna och matchen.

...att spela wingback:
– Jag tror att vi har spelat med wingback i P19 sedan förra sommaren. Det är nog min favoritposition. Jag älskar att springa, det är nog min bästa egenskap och jag är en löpstark spelare. Dessutom har jag spelat både offensivt och defensivt under hela min karriär, för mig är det inga problem.

…premiären i P19 Allsvenskan (2–2 mot Östers IF):
– Vi spelar fantastisk fotboll i 60-65 minuter. Sedan möter vi ett lag som ligger lågt och tyvärr får de två målchanser på grund av våra misstag och gör mål. Vi har pratat om det i laget och det är en lärdom för alla. Vi blir lite nonchalanta och det kan bero på att vi har många nya spelare som inte spelat på den här nivån tidigare, men vi behöver vara påkopplade i 90+ minuter och vi får se till att rätta till det på söndag.

…att möta Djurgården borta på söndag:
– Det blir kul att åka upp till Stockholm med laget. Det blir nog årets första resa där vi åker upp dagen innan och stannar över. Det känns bra att möta ett bra fotbollslag, sedan åker vi såklart dit för att spela vårt spel och ta med oss tre poäng hem. Djurgården vet vad vi är bra på och det är dem rädda för, det behöver vi utnyttja.

…årets P19-lag:
– Ett väldigt starkt lag, både spelarna och ledarna. Vi har fått en bra start på säsongen. Vi är ett lag där allt handlar om att vinna, vi är som en familj och alla skojar med alla. Det är oerhört kul att spela i detta laget.

huvudpartners

officiella partners